“Ik vond het een mooi initiatief en dacht eerst dat het toch niet haalbaar was. Het klonk allemaal wat te idealistisch toen het werd voorgesteld om een week lang 24u te gaan bidden. Maar daar werd ik toch positief verrast… Ongeveer 17 kerken deden mee, en het is heel mooi om samen te gaan bidden voor Alpha. Alleen dit al was voor mij een teken van God. In gebed kunnen we elkaar dus prima vinden.”
– Richard, Salvatorparochie

20160829_010611

Hoe kunnen wij Utrecht uitnodigen om op Alpha Gods liefde voor hen te ontdekken?

Dat was de vraag die verschillende Utrechtse kerken al wat langer hadden. Alleen was er weinig onderling contact. Vanwege de landelijke promotiecampagne vanuit Alpha Nederland kwamen uiteindelijk 17 kerken bij elkaar om af te stemmen welke kerk op welke dag van de week een Alpha ging geven, ze maakten plannen om samen Alpha te promoten en…samen te bidden.

Er was een sterk besef in de groep dat als ze serieus willen zijn in het bereiken van de stad Utrecht, dan ook serieus moesten zijn in een commitment aan gebed. Op gezamenlijke avonden merkten de kerken dat het Gods en elkaars verlangen was om elkaar als kerken te zegenen.

Joost Klok, een van de initiatiefnemers vertelt:

‘Elke keer wanneer we als kerken voor elkaar gingen bidden gebeurde er iets.’

Een van de aanwezigen daagde de groep uit om een week lang, non-stop te bidden. Aanhoudend gebed voor Utrechters die Jezus niet kennen en de eenheid van christenen in Utrecht. Vanuit verschillende kerken kwamen mensen naar een speciaal ingerichte gebedsruimte in het centrum van Utrecht voor 100 uur van gebed.

Wat heeft deze tijd van gebed betekent voor mensen die kwamen bidden en voor de stad?

“Het heeft onze passie voor eenheid, voor mensen die Jezus niet kennen, voor gebed, voor samen optrekken alleen maar doen toenemen.’
– Joost, NGK

“De mensen die meededen waren heel positief en willen nu ook een gebedsruimte in onze eigen kerk! Toen ik om 00:00 weer aankwam zaten er ipv de geplande vier maar liefst negen mensen te bidden. Iedereen bleef pakken omdat ze niet weg wilden.” 
– Hilde, CLC

20160829_010546

Zelf merkte ik dat de tijd (een uur elke keer) in de gebedsruimte sneller voorbij ging dan gedacht, het stil worden in Gods aanwezigheid, het lezen van een paar verzen uit de schrift, deed me steeds heel goed. Omdat ik ’s ochtend vroeg bad, was het een heel mooi begin van de dag merkte ik. Ik begon de dag heel anders.’
– Richard, Salvatorparochie

20160829_010659

“Een persoon kwam in de avond bidden maar bleef tot diep in de nacht omdat ze ervoer dat ze daar moest zijn. Moe ging ze naar huis maar de volgende dag toen ze wakker werd ervoer ze dat er van alles veranderd was in haar. Ze ervoer genezing en was in staat iemand te vergeven wat ze eerder niet kon.’
– Hilde, CLC

Zelf ook een gebedsruimte organiseren in jouw stad of kerk? Klik dan hier als je meer wilt weten het hoe, wat en wanneer.