Afgelopen twee jaar zagen we in verschillende Nederlandse steden en dorpen jonge mensen opstaan die de uitdaging aangingen van een 24-7 gebedsruimte: zeven dagen non stop bidden, elke seconde, iedere minuut, de hele dag, een volledige week. Vele jonge mensen leerden op nieuwe manieren bidden en hadden een ontmoeting met God. Zelfs mensen die niet geloven in God kwamen een kijkje nemen in de gebedsruimtes.

  • “Ik heb vooral rust en een soort betrokkenheid ervaren, werd er rustig van, gevoel van saamhorigheid omdat je weet dat je dit met z’n allen doet.”
  • “Positief om even uit de drukte te zijn en je op God te focussen”
  • “Zo heb ik samen met mijn niet christelijke huisgenoot ook een uurtje gezeten. Door één tekening aan de muur met een psalm erop hebben we goede gesprekken gehad en kwam hij tot de conclusie dat hij wel erg stom zal zijn als hij geen alpha cursus ging doen.”

24-7 gebedsruimtes helpen ons te leren bidden door het simpelweg te gaan doen. Door woorden, kunst, muziek, activiteiten, stilte en vele andere manieren kan iedereen leren met God te praten.

Waarom ga jij de uitdaging niet aan om met je jeugdgroep, studentenvereniging, kerk of andere groep een 24-7 gebedsweek te organiseren?  Alles wat je moet weten hoe je een 24-7 gebedsruimte organiseert staat in dit document. Neem gerust contact met ons op wanneer je van plan bent een 24-7 gebedsruimte gaat organiseren. Wij zullen er alles aan doen je zo goed mogelijk hierin te ondersteunen!