Het is alweer een tijdje geleden dat de International Christian Fellowship in Rotterdam zich toewijdde aan een tijd van non-stop gebed. Dit is een interculturele geloofsgemeenschap bestaande uit +/- 25 nationaliteiten. In de afgelopen vijf jaar baden ze drie maal een periode het klokje rond, maar het was een struggle om in het seizoen waarin de kerk zich nu begeeft een moment te vinden waarop ze echt tijd apart zetten voor gebed. Toch gebeurde het…

 

mde

Voorganger Coen Legemaate heeft goede herinneringen aan de vorige editie: de zomer voordat hij werd ingezegend als nieuwe pastor ervoer hij in de 24-7 prayer room zijn roeping voor deze gemeente. Hij was het dan ook die zei: “we gaan bidden aan het begin van het nieuwe seizoen, hoe dan ook!”
 
Een kerklid met goede herinneringen aan de eerdere tijden van 24-7 gebed in de gemeente besloot: we gaan gewoon 24-7 bidden.
 

“Het was spannend maar we besloten het gewoon te doen. Het is geen wedstrijd om het schema vol te krijgen en God geeft geen stempeltje als het lukt. Maar we wisten dat het goed was. Met slechts een aankondiging een week van te voren + een preek op zondag over het belang van gebed zat het rooster snel vol. Boven onze verwachting en gedachten”

dav

Blijkbaar laten seizoenen van 24-7 gebed zijn sporen achter in de gemeente en vinden mensen het fijn om zich toe te wijdden aan zo’n seizoen. Zowel jongeren, tieners als de oudere generatie kwam bidden in de gebedsruimte die ingericht was in de donkere kelder van ‘home for kurds’, een van de bedieningen verbonden aan deze kerk. Zomaar wat ervaringen:

 

“Hoe kan het toch dat ik thuis zo moeilijk bid, dat ik 20 minuten al lang vind en dat ik hier na twee uur nog niet genoeg had?”

 

schermafbeelding-2016-10-07-om-10-06-46

 

dav

“Hoewel er veel noden en gebedsverzoeken aan de muur waren geschreven en ik echt kan huilen om de gebrokenheid en de pijn in het leven, kreeg ik de neiging om te gaan dansen! Gewoon, omdat het leven met God ook zo rijk en HEERlijk is! Nu kan ik helemaal niet dansen hoor, maar ik was blij en alleen met God en Keith Green zong ook zo blij! Toen ging ineens de deur open en kwam er een Koerd binnen. Ik stond gelijk stil en omdat ik toch net bij het kruis stond, knielde ik daar maar op m’n knieën. Eigenlijk dacht ik dat hij alleen maar iets moest pakken en dan weer weg zou gaan, maar hij bleef. Ik schreef een tekst op een blaadje en gaf het hem, waarna ik hem vroeg welke tekst hij het mooist vond in de Bijbel. We lazen wat hardop en baden wat. Tot slot pakte ik de gitaar en zong twee liederen, waarop hij de djembé pakte en daarop mee trommelde. Het was goed!”

mde

 
Meer lezen over de 24-7 week in Rotterdam? Lieneke schreef er over op haar blog.