Maak kennis met Frits. Hij is 23 jaar oud; woont in Maastricht en is daar een aantal maanden geleden afgestudeerd. Hij gaat samen met vier anderen uit Maastricht de komende weken met 24-7 naar Magaluf op het eiland Mallorca, niet alleen om te genieten van de zon maar ook om daar te gaan bidden en helpen.

Stevige beats, gelach, aflopende straten met aan weerszijden discotheken, bars en stripclubs, gevuld met door elkaar zwermende groepen zingende jongens en schaars geklede meisjes – welkom in Magaluf bij nacht!

Deze stad is de afgelopen week mijn tijdelijk thuis. Samen met vier andere teamleden die twee weken blijven en drie vrijwilligers die hier heel de zomer blijven mogen we erbij zijn terwijl God werkt door 24-7 Prayer Magaluf.

Om half 11 ’s avonds verzamelen we in een kleine ruimte die grenst aan The Strip, het uitgaansgebied. We bidden, aanbidden en herinneren elkaar er aan dat Jezus houdt van deze stad, en dat het Koninkrijk van God komt in Magaluf. We zwermen naar buiten en zien door God geliefde mensen, op zoek, hongerig.

Eerst een high five met een groep vakantiegangers. Bij een propper informeren we hoe het met haar nek gaat: daar hadden we gisteren voor gebeden. Een stuk beter, thanks! Het was de eerste keer in haar leven dat er iemand voor haar bad. Een volgende propper bedankt ons voor wat we hier doen, terwijl zijn maat daar volgens mij anders over denkt.

Ik groet Joël, de tattoozetter die ons gisteren uitlegde dat geloven in God niets voor hem was. We bidden voor de dingen die we tegenkomen terwijl we verderlopen. Een paar straten verderop hangt een jongen op de stoep, zijn ogen dicht. Met een tissue kunnen we wat braaksel te verwijderen, terwijl we informeren waar zijn vrienden zijn. Een kwartiertje later zijn we achter zijn naam en zijn hotel. Op het punt om hem naar zijn hotel te brengen, komen zijn vrienden aangerend. God zij dank – vriendschap is waardevol, zeker hier. Alleen, dronken achterblijven betekent vrijwel zeker dat je beroofd wordt.

De volgende avond verzamelen we om vier uur ’s nachts. Ons groepje gaat eerst naar het strand, de plaats waar veel nachtelijke avonturen eindigen. Dit was de plaats waar donderdag een jongen verdronk. Dit is de plaats waar de boot vertrekt waar geadverteerd wordt met het feit dat vrouwen de boot niet af kunnen als je eenmaal op het water zit.

De focus is nu: zorgen dat mensen veilig thuis komen. Een man begon in het vliegtuig al te drinken, en de enige informatie die we krijgen als we krijgen over het hotel als we hem wakker maken is feit dat het zwembad rechts ligt. Dat leidt tot grappige momenten en rondrijden tot in de late uurtjes. Anderen zijn iets beter bij kennis en hebben genoeg aan wat aanwijzingen. Een jongen die een ander groepje vindt reageert niet meer. De ambulance handelt het verder af.

Moe, voldaan stoten we elkaar om acht uur aan aan en lachen wat over de avonturen van deze nacht. Kort bedanken we God voor wat Hij vannacht deed en bidden we of hij de mensen die we konden helpen verder wil beschermen.

“Let me tell you why you are here. You’re here to be salt-seasoning that brings out the God-flavors of this earth. [..] Here’s another way to put it: You’re here to be light, bringing out the God-colors in the world. God is not a secret to be kept. We’re going public with this, as public as a city on a hill”. 
Mattheus 5:13-16, Message