Maak kennis met Frits. Hij is 23 jaar oud; woont in Maastricht en is daar een aantal maanden geleden afgestudeerd. Hij gaat samen met vier anderen uit Maastricht de komende weken met 24-7 naar Magaluf op het eiland Mallorca, niet alleen om te genieten van de zon maar ook om daar te gaan bidden en helpen.

Waarom?
“In mijn studie was er een populair verhaaltje dat verteld werd. Het ging over een schoenenfirma in de Verenigde Staten, die tientallen jaren geleden twee vertegenwoordigers naar een ontwikkelingsland stuurde om de kust te verkennen. Na een paar weken onderzoek sturen beide vertegenwoordigers hun verslag terug. De eerste meldt: ‘Hopeloze situatie, dit is niets voor ons. Niemand draagt hier schoenen.’ De tweede stuurt: ‘Fantastische kansen, stuur direct versterking! Niemand draagt hier schoenen.’

Ik geloof dat elke actie uiteindelijk voortkomt uit wat je erover gelooft. De reden waarom we kiezen voor een bepaalde baan, de reden waarom we kiezen voor een bepaalde partner, de reden waarom we kiezen voor een bepaalde vakantie. En wat we geloven in de kleine, alledaagse situaties komt voort uit wat we geloven over de grote thema’s.

Wat is het waard om in te geloven? Mijn gedachten en ervaringen gedurende de afgelopen jaren brachten me bij drie antwoorden. Wie wil ik worden? In ieder geval, een persoon meer zoals Jezus. Wat is de hoop voor de wereld om mij heen? In ieder geval, meer van de aanwezigheid van God. Wat is het geloven waard? In ieder geval, dat Jezus (die in ons woont) in elke situatie van nood concreet verandering wil brengen.

Waarom ga je met 24-7 Prayer?
“Ik heb 24-7 Prayer leren kennen in mijn studententijd. Gebed, het praktisch zoeken van de aanwezigheid van God in alledaagse situaties, was voor mij meerdere keren levensveranderend. Je zou dus kunnen zeggen dat ik aardig enthousiast ben over deze gebedsbeweging.

Wat ga je doen in Magaluf?
“Ik ga dus met vier andere mensen uit Maastricht de komende twee weken op reis naar de stad Magaluf op het eiland Mallorca. Magaluf is een gewilde vakantielocatie voor jongeren die op zoek zijn naar een feestje. Het plan is als volgt:

  1. We gaan bidden voor Magaluf: voor een antwoord op de problemen en verlangens van mensen in Magaluf, voor een Magaluf dat tot bloei komt

  2. We gaan praktische hulp bieden waar mogelijk (mensen thuis brengen, naar het ziekenhuis helpen etc.)

Een van de mooie dingen aan Jezus vind ik dat zijn aanwezigheid de atmosfeer verandert. Waar hij langskomt zie je dat mensen veranderen: ze worden vreugdevol, vol verwondering, ze prijzen God.

Ik droom van een Magaluf en van een Maastricht dat op deze manier in alle aspecten de goedheid van God weerspiegelt. Waarin een samenleving ontstaat vanuit liefde, gericht op het dienen van elkaar. Niet gericht op prestatie of winst, maar op bloei in alle aspecten. Kortom: een situatie van harmonie. En ik droom ervan om te zien dat God mij verandert in een persoon die dat reflecteert.”

De komende tijd zal Frits jullie op de hoogte houden van zijn avonturen in Magaluf!