Vanaf zondag 5 juli is een team van studenten voor 12 dagen op missiontrip naar de 24-7 community op Ibiza. Wat gaan ze doen? Wat maken ze mee? Lees er meer over op deze blog. Maak vandaag kennis met Inez:

“Mijn naam is Inez, 20 jaar en sinds twee jaar woon ik in Leiden, waar ik lid ben van de Navigators Studentenvereniging Leiden. Dit afgelopen studiejaar heb ik mij ingezet voor een missionaire commissie die activiteiten organiseert voor de verenigingsleden. Deze commissie heeft tot doel het tweede deel van het Navigators motto, ‘Hem bekend maken’, handen en voeten te geven. Van een daklozenmaaltijd tot een gebedswandeling, van een buurt BBQ tot bloemen uitdelen op de dag vóór Valentijnsdag, verschillende acties hebben mij dit afgelopen jaar velerlei kansen geboden om Gods’ liefde uit te delen en ik vond dit fantastisch! Het is bijzonder om te zien hoe een klein gebaar, een goed gesprek of simpelweg een geïnteresseerde houding veel kan betekenen voor een ander.

Daarnaast is gebed het afgelopen jaar een steeds grotere rol in mijn leven gaan spelen. Ik heb dit jaar aardig wat uurtjes doorgebracht in de prayerroom op onze sociëteit, waarbij ik God in alle rust en stilte van dichtbij heb mogen ervaren. Gebed is voor mij een rustmoment; in alle moeilijkheden van de dag of juist de prachtige momenten is het fijn om dit bij God neer te leggen, Hem te danken voor mijn zegeningen en te zoeken naar oplossingen voor problemen waar ik tegenaan loop. 

Al scrollend door mijn Facebook timeline zag ik de oproep voor de Ibiza-trip voorbij komen. Ik liep al een tijdje met het verlangen rond om deel te nemen aan een project waarbij ik anderen kan dienen, in welke format dan ook. Na het lezen van de oproep werd ik meteen enthousiast. Aan de andere kant vond ik het ook een uitdaging: van nature ben ik geen zeer extravert persoon en vond ik het nog wel eens lastig om op mensen af te stappen. Ik heb dit jaar een bijbelkring gevolgd over het zijn van een getuige van Jezus en van zijn grote, onvoorwaardelijke en niet te omvatten liefde. Wij hebben allen de opdracht gekregen om deze liefde niet alleen voor ons zelf te houden maar bovenal om deze uit te delen. Dit alles was voor mij voldoende reden om mijn twijfels aan de kant te zetten en het gewoon maar te gaan doen!

Zondag is het dan zover: we stappen in het vliegtuig naar dat prachtige eiland met al haar feestgangers. Ik wil mensen een luisterend oor kunnen bieden, anderen kunnen troosten, indien nodig medische hulpverlening kunnen geven en bovenal veel bidden voor het eiland en haar bezoekers en bewoners. Omdat ik niet zo goed weet wat te verwachten is het denk ik van belang het vertrouwen te hebben dat God mij gaat leiden deze dagen, me moed en durf geeft om op anderen af te stappen om zo te getuigen van wie Hij is. De grootste uitdaging voor mij wordt om niet veroordelend te zijn tegenover de mensen die ik tegen ga komen, maar juist naar ze te kijken als het ware door de ogen van Jezus. Ik geloof in de ontzettend krachtige werking van gebed en ik denk dat God daar heel veel mooie dingen kan en gaat doen.”

Wil je meer weten over 24-7 Ibiza? Check hun website