Afgelopen 12 dagen is een team van studenten voor 12 dagen op missiontrip naar  de 24-7 community op Ibiza geweest. Jaël blikt terug…

“Regen, lange broeken, kraanwater wat je kunt drinken en een kamer vol met herkenbare spullen. Het betekent maar één ding: ik ben weer terug in het koude kikkerlandje. Een reeks van belevenissen staan nog op mijn netvlies en ook in dromenland speelt alles zich nog een keertje af. Ik mis het. Ik mis de nachten op straat, de gesprekken en gebeden met toeristen, de oncomfortabele situaties, de uren in de gebedsruimte, het compleet afhankelijk zijn van God en het zien van Zijn hand door de werken die Hij doet. Daarnaast mis ik ook alle fantastische mensen van 24-7 waarmee ik deze twee weken samen heb mogen werken. Het is zo gaaf om broertjes en zusjes te ontmoeten, die dezelfde passie voor God delen als jij en allemaal andere, eigenaardige, leuke karakters hebben.

Het is een hele bijzondere rollercoaster geweest met een gigantisch leerproces binnen mijn persoonlijk leven, mijn gebedsleven en mijn leven als discipel van Jezus. Vooral binnen het laatste heb ik veel mogen leren. Zo weet ik nu veel beter wat het is, om je door de Heilige Geest te laten leiden en te wachten op Hem. Daarnaast heb ik veel meer mogen leren in het liefhebben van je naasten en kent mijn hart nu de zekerheid dat God voor ons is en niet tegen ons. Dit alles is een vreugdevol proces geweest, maar ook niet altijd zonder pijn. Het leek bijna belachelijk hoe vaak ik in tranen voor de ogen van God heb gestaan deze twee weken. Toch was het juist allemaal heel logisch. Op schoot bij de Vader ben je zo omringt door Zijn liefde dat je daar geen nee tegen kan zeggen. Ja zeggen tegen Zijn liefde houdt echter in dat Hij je gaat kneden en Hij jou hart wil laten breken voor datgene wat de Zijne breekt. Dit geeft tranen. Tranen van vreugde en verdriet die door elkaar heen stromen.

Teruggekomen van de west-end in de prayer-room zei ik een keer ook letterlijk dat ik niet wist of ik nu moest lachen of huilen. Ik en mijn 24-7 maatje hadden daarvoor een gesprek gehad met iemand, die op het punt stond zijn leven aan Jezus te geven, maar waar evil om de hoek kwam kijken en het feestje deed uitstellen. Ik was boos op Satan dat hij alles weer moest verpesten. Het deed pijn in mijn hart, om voor mijn ogen de pure geestelijke strijd te moeten zien. Een gevecht om de ziel van één van Gods kinderen. Tegelijkertijd ervoer ik vreugde, die uiteindelijk ook groter was dan de pijn. Ik prijsde de Heer dat Hij het hart van die jongen zo had geraakt, dat het ondanks alle pijn die naar boven kwam, toch ook de vreugde en liefde kon voelen, die het zou geven als hij ja zou zeggen tegen Jezus! Het mocht dan wel even lijken alsof God verslagen was, maar het tegendeel is waar. God is overwinnaar. Hij stond op uit de dood en heeft daarmee Satan zijn macht gebroken. Evil mag dan wel een heleboel puinhoop schoppen op de west-end, maar met elkaar hebben we gezien dat God zoveel groter is! Dat Hij vanuit as iets moois weet te maken. God blijft kloppen op de deuren van onze harten en zo ook op die van deze jongen. Wetende dat liefde sterker is en overwint!

De pijn die ik ervoer ik mijn hart om deze situatie, veranderde steeds meer in vreugde en maakte dat ik nog fanatieker ging strijden in gebed. Vuurballen werden op de hemel afgevuurd in de prayer-room en God bleef onze harten breken die avond. Liefde stroomde in de vorm van tranen over onze wangen en scheen in de vorm van een glimlach op ons gezicht. Dit doet mij herinneren aan Jezus, die voor mijn en jou zonde stierf aan het kruis. Een offer vanuit liefde, die tranen in zijn ogen gaven van de pijn, maar wat een feestelijk gejuich in de hemel deed uitbreken toen Hij opstond uit de dood.

Twee weken lang heb ik op Ibiza deze liefde mogen verkondigen in daden en in woorden. De jongen uit dit verhaal is er één van de vele die we hebben mogen bereiken. God heeft ontzettend veel gedaan en ik weet heel zeker dat dit komt door gebed. Het was niet op straat waar het gebeurde, maar in de prayer-room. De strijd echter gaat door tot aan de voltooiing van deze wereld en tot die tijd wil ik je uitdagen samen met mij te blijven bidden en je uit te strekken naar degene die Zijn liefde nodig hebben. Hij zal bij je zijn!”

“I’ll be with you as you do this, day after day after day, right up to the end of the age.” 
– Matthew 28:20