Vanaf zondag 5 juli is een team van studenten voor 12 dagen op missiontrip naar de 24-7 community op Ibiza. Wat gaan ze doen? Wat maken ze mee? Lees er meer over op deze blog. Maak vandaag kennis met Inez:

“Ik schrijf dit stukje terwijl ik, starend over de glinsterende zee, de zon onder zie gaan in Ibiza. De Ibiza sunset bekijken is een vast onderdeel van ons programma deze twee weken. De ene dag zweeft er een wolk boven de zon, dan weer hangt er wat nevel omheen, soms neigt de kleur naar zalmroze, dan weer naar feloranje. Geen zonsondergang is gelijk. Dit geldt ook voor het werk wat wij hier op dit eiland mogen doen: geen dag of nacht is hetzelfde.

IMAG8945

Van de maandag- tot donderdagnacht zijn wij “at work” op de West End, de uitgaansstraat van San Antonio Ibiza. Onze nachten bestaan uit bidden/opgeladen worden/voorbede doen in de prayerroom (breathing God in) en actief zijn op the streets (breathing God out). Wij, het short term team, zijn samen actief met het long term team, jongeren die zich voor een langere tijd inzetten hier. Deze weken zijn we gekoppeld aan long termers die ons op weg helpen op the streets. Basically loop je the West End op en je ziet vanzelf wel wat er gebeurt. Het varieert van gesprekken met “workers” (PR mensen, proppers of bar-eigenaren) tot mensen begeleiden naar hun hotel of het ziekenhuis/medisch centrum omdat zij niet meer kunnen lopen of gewond zijn. Vaak is de woensdag, ook wel Messy Wednesday genoemd, een erg hectische nacht. Dit omdat dan de meeste toeristen in San Antonio zijn en veel bars en clubs stunten met prijzen voor drank, dit met veel rotzooi tot gevolg. Wildplassen, kotsen, slapen op bankjes, rollen in het zand, zwemmen in een fontein, diefstal, bewusteloze vakantiegangers, prostitutie: het gebeurt hier allemaal. Het is bizar om te zien hoe dit eiland draait op en leeft voor drank, drugs, seks en feesten. Dit alles niet alleen om van te genieten, vaak ook om een leegte op te vullen. Ik heb meermaal toffe gesprekken gehad met toeristen of workers die schatten van mensen zijn en hun verdriet, pijn of angst willen vergeten en zichzelf daarom verliezen in alcohol of drugs. Geregeld vragen wij of we voor deze mensen kunnen bidden of bieden we hen een bijbel aan. Hier staan de meesten gelukkig voor open waarmee de eerste stap naar God wordt gezet. Concreet “resultaat” zie ik dus niet per se: wij planten het zaadje en ik vertrouw erop dat God de rest zal doen.

Een tekst die mij raakt en mooi omschrijft met wat voor missie wij hier op dit eiland bezig zijn is:

“And what does the Lord require of you? To act justly and to love mercy and to walk humbly with your God.”
– Micha 6:8

We willen rechtvaardigheid brengen op plekken waar dat nodig is, mensen overweldigen met Gods’ oneindige genade en dit alles hand in hand met God doen. 
Mensen op de boulevard klappen: de zon is onder gegaan. Ik klap ook, maar waarschijnlijk niet om dezelfde reden. Ik klap voor onze Heer die er morgen weer voor zal zorgen dat de zon op en onder gaat. Ongetwijfeld zal hij net zo mooi zijn als vanavond.

Wil je meer weten over 24-7 Ibiza? Check hun website.