Shanna de Jonge is dit jaar trainee bij 24-7 Prayer. Ze ondersteunt en bezoekt studenten in het opzetten van diverse gebedsinitiatieven. 

Begin maart is er door Navigators studenten in Ede een gebedsweek georganiseerd. Deze gebedsweek was een groot succes. De zes dagen zaten bijna vol tot verbazing van velen in de vereniging. Op één nacht na waren alle nachten volledig gevuld met onophoudelijk gebed.

De gebedsweek werd georganiseerd in hun eigen sociëteit. Het was bijzonder dat de plek waar normaal geborreld wordt nu een plek was voor God. Veel studenten hebben hier één of meerdere uur doorgebracht, en zijn enthousiast geworden voor meer gebedsweken in Ede. Het is gaaf om te zien dat er zoveel mensen op een nieuwe manier in contact zijn gekomen met gebed.

De gebedsruimte was gezellig ingericht met lampjes, planten en allerlei gezellige hoekjes. De ruimte die normaal fungeert als een café/bar zag er nu uit als een woonkamer. Wat meteen opvalt is de zithoek bij het ‘vuur’, gemaakt van crêpepapier en lampjes. Bij dit ‘vuur’ kan je knielen, en op het briefje wat erbij ligt staat dat je hier je zonden ‘in het vuur’ mag gooien.

Een andere opvallende plek, die zich door de week heen steeds meer uitbreidde, is de creatieve tafel. Aan de kast erachter zijn allerlei mooie kunstwerken, bemoedigingen, bijbelteksten en brieven aan God opgehangen. Het is een kleurrijk en mooi geheel. Een studente vertelt dat ze normaal helemaal niet houdt van creatief bezig zijn, maar omdat het hier zo uitnodigend ligt heeft ze toch een poging gedaan. Hierdoor heeft ze een nieuwe manier ontdekt om contact te maken met God. ‘Toch wel heel bijzonder!’.

Het team van de 24×6 gebedsruimte (de naam van de gebedsweek) hoopt dat het een aanhoudend enthousiasme is en dat mensen echt God blijven zoeken op meerdere manieren. Het team heeft de gebedsruimte met veel plezier georganiseerd, en ze hebben ook zelf genoten van hun uurtjes in Gods nabijheid.

– Shanna de Jonge