IMG_2448

Vorige week werd er in Tilburg drie dagen lang gebeden door studenten.

Een student schrijft:

“Tijdens onze gebedsdriedaagse hoopte ik dat mensen God zouden ontmoeten. Dat mensen zouden bidden voor Gods Koninkrijk in Tilburg, dat Zijn plan hier werkelijkheid mag worden en dat er grote dingen mogen gebeuren. Ik zag er naar uit, maar verwachtte ik het ook echt? Een uurtje in de gebedsruimte was voor mij misschien meer het opvullen van gaten in het rooster. Voordeel hierbij was wel dat ik deze tijd goed kon gebruiken om God te zoeken. Ik hou er van om God te zoeken en daar de tijd voor te nemen. In het dagelijks leven is het echter vaak moeilijk om hier echt de tijd voor te nemen. Inschrijven voor een uurtje gebed werkt voor mij daarin uitstekend, dan móet ik wel gaan en zijn er geen afleidingen. Uiteindelijk na ieder bezoek denk ik iedere keer weer, een uurtje is veel te kort!

Het is zo fijn om m’n gedachten te laten gaan over alles wat me bezig houdt, en te luisteren wat God daar over wil zeggen. Ik vraag Hem waarover Hij wil dat ik zal bidden. Tijdens het bidden voor de grote dingen waar ik mijn verhaal mee begon, merkte ik dat deze verwachtingen meer werkelijkheid werden. God bevestigde Zijn beloftes en liet me zien dat ik mag blijven hopen, blijven verwachten en blijven geloven. Dat ik volhardend mag zijn in mijn geloof. Ik vind het fijn om tijdens het bidden direct op te schrijven wat er in me opkomt. Daar doorheen begon God tot mij te spreken. Er ontstond een lijst met dingen die richting, hoop en bemoediging geven in de tijd dat ik nog geduld moet hebben, moet wachten of juist hard moet werken voor Zijn Koninkrijk. God geeft alles op het juiste moment, of dat nu in de gebedsruimte was of de week erna. Ik geloof dat er nu al weer verder gebouwd is aan een stukje Koninkrijk hier in Tilburg.”

Een andere student schrijft:

“Voor mij was het de eerste keer dat ik meedeed aan 24-7 Prayer. Ik had van verschillende mensen die eerder hadden meegedaan gehoord dat ze het super tof vonden, dus ik was zelf inmiddels heel nieuwsgierig geworden. Van tevoren wist ik niet zo heel goed wat ik moest verwachten, maar ik was heel benieuwd en had er zin in! Toen ik in de gebedsruimte kwam, heb ik eerst even rustig de tijd genomen om de kamer even te bekijken en alle Bijbelteksten en briefjes aan de muur door te lezen. Daarna heb ik moment genomen om even helemaal stil te worden voor God, zodat ik even mijn gedachten over de afgelopen dag weg kon zetten en daarna echt tijd kon hebben met God. Ik vond het echt super fijn en heel mooi om in de gebedsruimte tijd te hebben met God en rustig met hem te praten, Bijbel te lezen, te bidden voor zoveel verschillende dingen, te danken voor alles wat Hij doet en Hem te aanbidden. Ik dacht van tevoren dat een uur best wel lang zou zijn, maar het vloog zo voorbij. Het heeft me echt een enorme boost aan energie, kracht en positiviteit gegeven voor de rest van de week.”