Van 27 april tot 1 mei werd er gebeden door studenten in Leeuwarden. Een week lang kon er in het Huis van Gebed worden gebeden. Een mooie kans voor studenten om de kracht van gebed te zien. Door creatieve vormen van gebed werd je uitgedaagd om eens op een andere manier naar God toe te gaan dan bidden met je handen gevouwen en je ogen dicht.

Brenda deelt haar ervaring: 

Wanneer ik in de gebedsruimte ben, raakt het me altijd dat daar zoveel mensen geweest zijn om God te zoeken, om te bidden voor Leeuwarden, voor studenten, om te bidden met ons… Een plek om samen te komen, God te aanbidden en tegelijkertijd een plek om zorgen met Hem te bespreken en kenbaar te maken aan andere door deze bijvoorbeeld op te schrijven. Tijdens de gebedsweek, maar ook tijdens het Verenigingsweekend (25-27april), heb ik deels alleen en soms samen met anderen de tijd genomen om in de gebedsruimte God te zoeken. 

Op een van die momenten mocht ik er opnieuw achterkomen dat alles begint bij gewoon ‘zijn’ in Zijn aanwezigheid, Hem opnieuw ontmoeten! In de ruimte werden verschillende ideeën aangeboden om het zoeken van God een andere vorm te geven. Een voorbeeld hiervan was het schrijven van gedichten aan God. Al schrijvende merkte ik dat ik de psalmen in de vragende zin schreef en vervolgens in de gebiedende wijs. Wat een verschil kan dat maken met hoe je zo’n tekst vervolgens interpreteert! Het nadenken over de woordkeuzes en de zinsopbouw gaf me zo’n gevoel van vrijheid. Mooi hoe zo’n uurtje in een gebedsruimte je kijk op de dingen kan veranderen…”

10377170_391333314379515_7608873497159658789_n

Nog enkele reacties van andere bidders:

  • “God geeft een glimlach op mijn gezicht”
  • “Ik voel me door deze ruimte verbonden met andere bidders die voor en na mij komen. Het is bijzonder om zo geïnspireerd te raken door elkaars gebed en mee te danken en bidden met anderen”
  • “We konden in de ruimte namen opschrijven van mensen die niet geloofden en deze aan een slinger hangen. Ik vond het bijzonder om dit te doen omdat je zo kon bidden voor al deze mensen, en door de slinger werden ze ook symbolisch met elkaar verbonden. En zo werd er weer een slinger van gebed om hen heen gevormd.”
  • “Ik vond het fijn om zoveel creatieve manieren van gebed uit te proberen. Tekenen, schrijven, lezen, uitvegen… Soms heb je niet zoveel inspiratie voor gebed, maar hierdoor werd je toch aangeraakt om op verschillende manieren God te zoeken.”

Wil jij ook jouw ervaringen delen? Stuur dan een berichtje naar 24-7 Prayer. We vinden het fantastisch jouw verhaal te horen.