De studenten van Lux ad Mosam in Maastricht hebben in hun sociëteit een vaste gebedsruimte (lees hier meer) waar regelmatig gebeden wordt voor de stad Maastricht. Het is een plek van hoop waar mensen uit de hele stad komen bidden om God te ontmoeten en waarvan ze hopen dat deze ontmoeting impact zal hebben op de stad wanneer ze de gebedsruimte weer uitlopen.
 
Vincent, een van de organisatoren van deze gebedsweek schrijft:
“Het gaat niet om het aantal uren, maar wat ik vaak hoor van mensen die een eerste keer een uur gebeden hebben, is dat het ze meeviel of dat ze juist van plan zijn om meer tijd in gebed door te brengen.”
10636271_10203902835991580_3645313166874078956_n

Vincent vertelt verder:

“Het is tof dat er een 60-tal mensen gebeden hebben: Dit zijn 60 verschillende ontmoetingen met God! 60 Mensen die ervoor kiezen om God de ruimte te geven en hun wil op God af te stemmen. Daar word ik warm van. En wat een potentie heeft dit om Gods Koninkrijk te bouwen, wat een bemoediging voor onze stad.”

CIMG3167
Een aantal reacties van mensen die kwamen bidden:
  • “Wat ik vooral ervaren heb tijdens de periodes dat ik gebeden heb in de afgelopen week is een gevoel van ‘verwachting’ . God heeft volgens mij grootste plannen met de stad Maastricht, maar het is nog niet zo ver.”
  • “Gebedsverhoring voor mijn vader, de vreugde van God is nu zijn kracht.”
  • “We vroegen God om ontmoetingen waarin we iets konden delen over wat God voor ons betekende in de komende week, en we kregen er met 5 mensen 9 stuks!”

CIMG3176

De gebedsruimte lijkt te zorgen voor meer eenheid onder de christenen in Maastricht.

Vincent: “Een ander positief punt is dat zo’n gebedsweek een uitstekend middel is om verschillende kerken, studenten en andere groepen samen te brengen.”

CIMG3170

Heb jij (zelf) ook een verhaal van jouw gebedsruimte? Van harte welkom om contact (info@24-7prayer.nl) met ons op te nemen! We vinden het FANTASTISCH om te horen wat God aan het doen is wanneer mensen Hem zoeken in gebed.