“…en wanneer dan mijn volk, het volk dat mij toebehoort, het hoofd buigt, al biddend mijn aanwezigheid zoekt en terugkeert van zijn dwaalwegen, dan zal ik het aanhoren vanuit de hemel, zijn zonden vergeven en het land genezen”
– 2 Kronieken 7:14

Afgelopen zestien weken waren er in vijftien verschillende steden duizenden studenten aan het bidden om God op de eerste plaats te zetten in hun leven en te bidden voor herstel en genezing van ons land.

In elke participerende stad werden er woonkamers, zaaltjes, societeiten en anti-kraakpanden omgetoverd tot 24-7 gebedsruimtes: heilige plekken waar studenten op verschilende manieren God ontmoetten en samen kwamen om te bidden voor hun stad.

20150324_112907

DSC01788

Uit alle verhalen die we terugkregen de afgelopen weken viel het op dat vele studenten rust ontvingen tijdens hun gebedstijd:

“De rust in de ruimte overviel me. Er was een soort natuurlijke drang om God te zoeken, omdat er toch niemand anders was om mee te praten. Vreemd genoeg duurde de twee uur zo kort, dat ik de volgende twee uur met de volgende bidder erbij heb doorgebracht. God zoeken is helemaal niet  moeilijk gebleken, het enige wat er nodig voor is, is een gebrek aan afleiding. Door de daarop volgende week heb ik veel vreugde mogen ervaren in God. Veel vreugde en oprechte liefde om Hem te aanbidden, terwijl daar de laatste tijd juist een gebrek aan was bij mij.”

Maar in het ontvangen van rust onstond ook onrust bij veel studenten. Een onvrede hoe de maatschappij is en een verlangen om hier meer van God te gaan zien:

  • “Heer Jezus, break in dit weekend bij ons zodat er in heel Nederland een break out komt…”
  • “Wat ik vooral ervaren heb tijdens de periodes dat ik gebeden heb in de afgelopen week is een gevoel van ‘verwachting’ . God heeft volgens mij grootste plannen met de stad Maastricht, maar het is nog niet zo ver.”
  • “We vroegen God om ontmoetingen waarin we iets konden delen over wat God voor ons betekende in de komende week, en we kregen er met 5 mensen 9 stuks!”

We kijken uit hoe God al deze gebeden gaat verhoren en hoe jonge mensen in Nederland rustig onrustiger gaan worden en gaan leven voor meer zichtbaarheid van Gods Koninkrijk in ons land.

Ook een 24-7 gebedsweek organiseren? Klik hier.