Middenin het centrum van Wageningen was er van 16 t/m 20 maart een pop-up gebedsruimte voor Wageningse studenten. Een week lang werd er bijna non-stop  gebeden. Deze week werd georganiseerd in samenwerking met alle christelijke verenigingen. Een mooie gelegenheid om de eenheid tussen de verschillende verenigingen te versterken!

In de sfeervolle gebedsruimte kon er op verschillende manieren gebeden worden. Stilstaan bij het werk van Jezus, tekenen, Bijbel lezen, muziek luisteren of gewoon lekker ontspannen en stil worden. Voor veel studenten betekende een uur bidden een uur van rust. Rust zoeken bij God, Hem ontmoeten, even weg zijn uit het dagelijkse leven en een uur apart zetten voor gebed.

20150324_112907

Twee studenten delen hun ervaringen:

“Daar zit ik dan eindelijk, in de gebedsruimte, alleen. Het eerste uur waarin we samen voor Wageningen gebeden hebben is voorbij; het is stil, hoewel m’n gedachten nog steeds blijven voortjagen. Wekenlang is er gewerkt om de ruimte te krijgen tot wat het nu is. Ons verlangen was dat hier in deze ruimte mensen tot rust zouden komen en een ontmoeting met zouden hebben met God. Maar nu ik hier zelf zit word ik me er pas echt van bewust hoe druk het vaak is in mijn hoofd en hoe lastig ik het vind om echt stil te worden, om mijn aandacht aan God te geven, om mijn gedachten op Hem alleen te richten. Om zonder mooie woorden mijn hart voor Hem te openen.

Uiteindelijk is er al drie kwartier verder voordat ik merk dat ik echt tot rust kom. Opeens merk ik dat God begint te spreken, of misschien beter gezegd, ik word me bewust van wat Hij zegt. Zijn liefde en acceptatie geven een diepe rust van binnen. Het verlangen om meer bij Hem te zijn wordt sterker. De  passie om in Zijn nabijheid te leven wakkert aan.  Het verlangen groeit om de mensen om me heen te laten zien dat Jezus leeft. Plots wordt er op het raam geklopt. Het uur is alweer voorbij. Met een stevige handdruk wens ik de persoon na mij veel zegen toe in de gebedsruimte en hoop ik dat ook zij iets moois van God mee zal krijgen.”

20150324_112923

“7 dagen lang, 24 uur per dag wordt er gebeden in een ruimte… Het klinkt zo abstract, van te voren wist ik al dat het niets voor mij was om aan mee te doen… Zo stond ik erin en zo waren eveneens mijn gedachten over het televisieprogramma “24 uur met …”. Maar televisie bleek toch leerzamer dan gedacht. Op het moment dat ik voor het eerst een aflevering zag van het door Theo Maassen geleide programma viel mij op hoe puur het was. Een hele tijd met iemand samen doorbrengen zonder verdere afleiding zorgt ervoor dat je veel dieper gaat, dan je in een andere setting zou gaan.

Aangemoedigd door het televisieprogramma ben ik mijn “2 uur met God” begonnen. De rust in de ruimte overviel me. Er was een soort natuurlijke drang om God te zoeken, omdat er toch niemand anders was om mee te praten. Vreemd genoeg duurde de twee uur zo kort, dat ik de volgende twee uur met de volgende bidder erbij heb doorgebracht. God zoeken is helemaal niet  moeilijk gebleken, het enige wat er nodig voor is, is een gebrek aan afleiding. Door de daarop volgende week heb ik veel vreugde mogen ervaren in God. Veel vreugde en oprechte liefde om Hem te aanbidden, terwijl daar de laatste tijd juist een gebrek aan was bij mij. Ik kan een ieder aanmoedigen aan een dergelijke actie mee te doen, omdat het je relatie met God verrijkt!”

Een mooie week, waar studenten (opnieuw) enthousiast zijn geworden over gebed en iets van God hebben ervaren. Alle eer aan God!

20150324_113150

Heb jij (zelf) ook een verhaal van jouw gebedsruimte? Van harte welkom om contact (info@24-7prayer.nl) met ons op te nemen! We vinden het FANTASTISCH om te horen wat God aan het doen is wanneer mensen Hem zoeken in gebed.