Vorige week maandag t/m zondag werd er ergens in een studentenhuis in Zwolle maximaal gebeden.

Een student schrijft:

“Elke keer wanneer ik de gebedsruimte binnenstap raak ik opnieuw onder de indruk van God’s werk in Zwolle. We zitten in een kamer in een studentenhuis en ik vind het mooi idee dat er in datzelfde huis terwijl ik bid mensen hun dagelijkse dingen doen of nog in hun bed liggen. Het maakt me dankbaar zat zij hun huis hebben willen openstellen, dat we in vrijheid zomaar zo’n week kunnen hebben.

24-7 zwolle

De ruimte raakt steeds voller. Er is haast geen ruimte meer om nog iets op te hangen of op te schrijven. Overal hangen briefjes met gebeden recht uit het hart van de Zwolse studenten. Ik proef het verlangen naar  God, naar God’s genade en liefde. Eerlijke gebeden, twijfels en frustraties. Maar ik zie ook mensen die dankbaar zijn voor de vriendschappen die zijn ontstaan en voor de veilige plek binnen hun kringhuis. Er  schieten allerlei namen door mijn hoofd van mensen uit de vereniging. Ik kan wel door blijven bidden voor iedereen die het moeilijk heeft. Het lijkt wel of dat lijstje elke week weer langer wordt. Terwijl ik bid voelt het alsof God naast me zit en alle gebeden 1 voor 1 heel voorzichtig in zijn handen neemt. Soms frustreert het me als ik langere tijd voor iets bid en het lijkt alsof God er geen antwoord op geeft. Maar God heeft al onze gebeden in Zijn handen. Hij heeft ze gehoord en zal er op Zijn tijd en op Zijn manier iets mee doen.

In de stilte word ik eerlijk naar God. Ik besef me dat ik vaak helemaal niet bewogen ben met de mensen om me heen. Dat ik zo snel aan ze voorbij loop. Zo druk ben met mezelf dat ik even niet wil zien dat de ander misschien wel iets nodig heeft. Gelukkig laat God me ook weer zien dat Hij mij vergeeft, dat Hij van me houdt en dat Hij me wil helpen om met Zijn ogen naar de wereld te kijken.

Daar in de gebedsruimte liet God me opnieuw zien hoe bewogen Hij met ons is en leert Hij me om nog meer bewogen te zijn met de mensen om mij heen en met de nood van de wereld. Om te blijven bidden en God te beroepen op de beloftes die Hij in Zijn woord heeft gedaan. Om niet na een week op te geven maar te volharden in gebed. Want Hij die ons roept is trouw en doet Zijn belofte gestand (1 tess.5:24).”

24-7 Zwolle 1

 

Heb jij (zelf) ook een verhaal van jouw gebedsruimte? Van harte welkom om contact (info@24-7prayer.nl) met ons op te nemen! We vinden het FANTASTISCH om te horen wat God aan het doen is wanneer mensen Hem zoeken in gebed.