Jaco, een student uit Leiden deelt zijn enthousiasme over 10 dagen non stop gebed in Leiden.

“Een plek waar normaal gesproken het bier stroomt, grappen worden gemaakt, waar wordt gelachen kreeg voor 10 dagen een compleet andere inrichting. De afgelopen 10 dagen was de Sociëteit van NSL namelijk omgetoverd tot een ware gebedsruimte. 24 uur per dag, 10 dagen lang was er altijd iemand aanwezig om te bidden voor Leiden, de studentenverenigingen, collega’s, studiegenoten, relaties etc.

Waarom zou je dat doen?
Een vraag die ongetwijfeld bij menigeen is opgekomen. Deze vraag kan beantwoord worden aan de hand van 2 kronieken 7:14. Door een gezamenlijke ruimte in te richten waar je even niet afgeleid wordt door de drukte van het leven hebben we gehoor gegeven aan de oproep om het hoofd te buigen en al biddend Gods aanwezigheid te zoeken. God belooft in dit vers om onze zonden te vergeven en het land te genezen! Een geweldige hoop in een wereld waar het normaal is om alleen aan onszelf te denken, waar volken elkaar aanvliegen om een stukje land, waar degene met het meeste geld beslist. We mochten 10 dagen aan een stuk door voor Gods troon verschijnen en weer beseffen dat God daadwerkelijk Immanuel is! Dat Hij met ons wil zijn elk moment van ons leven. Dat ons leven er werkelijk toe doet en dat we geroepen zijn om Zijn handen en voeten te zijn hier op aarde!”

Hieronder enkele getuigenissen van studenten die de mogelijkheid aangrepen om een uur tijd met God door te brengen:

  • “Ik besloot een uurtje midden in de nacht te pakken. Ik kon mezelf in de eerste instantie wel voor m’n kop slaan, maar toen ik daar eenmaal zat, 2 uur ’s nachts, was de aanwezigheid van God zo sterk! Het uurtje vloog voorbij en het werd me weer duidelijk dat God inderdaad het beste met ons voorheeft!”
  • “De 24-10 prayerroom was voor mij een plek waar ik mijn toerenteller even kon laten zakken en complete rust kon ervaren met God! Het is zo bijzonder dat God zich laat vinden als ik hem zoek. In de meerdere momenten die ik daar gehad heb, heb ik duidelijk Gods stem verstaan en Zijn Heilige Geest ervaren; een uurtje vloog dan voorbij! J”
  • “Het was voor mij een plek waar ik God op een enorm intieme manier kon ontmoeten en waar ik op allerlei manieren met God kon communiceren. Van een eerbiedige stilte tot een passievol gebed, van een hiphopaanbidding tot het hardop proclameren van de Bijbel. Samen met anderen en alleen heb ik er enorm veel blijdschap en bewogenheid ervaren.”

Wil jij ook een verhaal delen over jouw tijd met God in gebed? Stuur ons gerust een mailtje. We horen je verhaal graag!