Een tijdje terug schreven we een blog over Marlies die naar de 24-7 community in Ibiza is vertrokken. Lees hier haar laatste blogpost

“Het seizoen komt ten einde en dat merken we hier goed. Minder telefoontjes voor hulp en een minder drukke West End. Hoewel er in het begin nog gesuggereerd werd dat als ik een nacht werkte, het messy zou worden, nu is dat wel anders. Ter verduidelijking: in het begin was de enige avond dat ik niet hoefde te werken, altijd rustig. En de overige avonden, als ik wel moest werken, kregen we altijd wel een paar telefoontjes…

We merken dat het seizoen ten einde loopt. Veel werkers gaan naar huis en van de toeristen zijn er steeds minder. Dat geeft wel meer druk op de PR’s, maar aan de andere kant weten de eigenaars van de bars ook dat het tijd wordt om te sluiten. Twee of drie slechte nachten op een rij, en de volgende dag is de bar gesloten. In de tussentijd verschuiven onze werkzaamheden licht. September wordt gezien als dé belangrijkste maand om relaties op te bouwen en te verdiepen. “It’s all about the relationships” is iets wat we vaak op onze teammeetings horen.

En vanavond, lopend op de West End, begin ik in te zien hoe belangrijk die relaties, of hoe belangrijk netwerken is. Voor een organisatie als 24-7 Ibiza is dat, naast gebed, het belangrijkste deel van hun werk. Relaties opbouwen met werkers, uitsmijters en eigenaren. En niet alleen relaties opbouwen, maar jezelf ook laten zien. Welwillendheid laten zien, niet alleen tegenover toeristen door ze naar huis te helpen en zo de eigenaren ook te helpen, maar bijvoorbeeld ingaan op een uitnodiging voor een bijna-sluitings-feestje. Of op je vrije avond naar de West End gaan en een drankje doen.

Het appartement waar we als Lange Termijn Team in zitten is op vijf minuten afstand van de West End. Het is dus makkelijk om even de West End op te lopen, iets af te spreken en jezelf te laten zien. En dat is ook het mooie van het werk. Het is niet alleen toeristen helpen. Of bidden in de uren die daarvoor zijn weggeschreven. Relaties moet je onderhouden en in investeren. En dat kan niet alleen in de avonden die je werkt. Het vraagt meer. En dus gaan we naar een flower power feestje, doen we drankje in de West End. Alles voor de relaties. En dat is zo erg nog niet.”