Een nieuwe sociëteit, studenten die geïnspireerd werden door het boek ‘Red Moon Rising’ en een Italiaan met visie voor gebed: prima ingrediënten voor een 24-7 gebedsweek in Maastricht.

Alle media berichtten erover. Radiokrant en zelfs de regionale TV kwam op bezoek: de studenten van Lux ad Mosam organiseerden vorige week tijdens de introductietijd van de universiteit een 24-7 Prayerweek. Het bier vloeide rijkelijk maar er was ook veel tijd voor gebed.

Lux ad Mosam nodigde in augustus 2014 de gehele christelijke gemeenschap in Maastricht uit om in hun nieuwe sociëteit te komen bidden met een focus op de nieuwe studenten die in aan het begin van het academisch jaar in Maastricht komen wonen.

Kim, student Geneeskunde vertelt:
We hebben de nieuwe studenten aan God opgedragen: dat zij tijdens hun studententijd van God leren kennen en  dat Hij ze zou beschermen tijdens de overweldigende introductieweek”.

Mensen uit diverse kerken in Maastricht kwamen een uurtje bidden: katholieken, gereformeerden, evangelischen, anglicanen, baptisten.

10617670_922141614468132_1852365564_n

‘You see bones, I see an army’ was een zin die veel bidders inspireerde afgelopen week: “Veel mensen spraken er met elkaar over dat ze dit een bijzondere tekst vonden. We hebben gebeden dat Maastricht een leger mag zien opstaan van mensen die voor God willen gaan. Niet alleen in de studentenkerk maar voor de hele kerk in Maastricht. Dat de vele droge beenderen leven ingeblazen zal worden.”.

Deze gebeden werden tijdens de week al beantwoord op verschillende manieren: Iemand vertelde na zijn tijd van gebed dat hij een bijzondere rust had ervaren. Niet alleen in de ruimte zelf, maar in het hele gebouw. Dat hij al biddend het idee had dat er nog veel dingen zouden gebeuren in de ruimte. Zo zag hij voor zich dat de leden van Lux ad Mosam daklozen mee naar binnen zouden nemen en ze koffie en thee zouden aanbieden. 


Een ander mooi moment was dat een 96-jarige oude dame in de krant las over de gebedsweek. Op dat moment was er iemand bij haar van een van de aan de gebedsweek deelnemende kerken. Zij hebben toen samen gebeden voor de studenten en de stad. “

De 24-7 gebedsweek vond plaats in de nieuwe societeit van Lux ad Mosam die in april 2014 werd geopend; een van de kamers is gereserveerd als gebedsruimte en er zijn genoeg wilde plannen voor meer gebedsinitatieven. Kim zegt: “We kunnen alleen maar uitkijken naar wat God nog meer in de studentenwereld en in de stad zal bewerkstelligen!”.

To be continued dus…

10647863_922141834468110_387328695_n