Vorige week organiseerde Bonfire de gebedsweek ‘Prayer4Dordt’ omdat ze willen dat God meer zichtbaar wordt in Dordrecht en omdat het goed is tijd apart te zetten voor God.

Bonfire is een jongerengemeenschap waar mensen geïnspireerd en opgewarmd worden om samen relevant te worden voor de stad Dordrecht en ver daarbuiten. Hun homebase is de Bonifatiuskerk waar mensen elkaar ontmoeten en lekkere cappuccino’s drinken. Ze hebben een tijdje een vintageshop gehad. Maar bovenal het is ook een plek van gebed, events en concerten.

Wij geloven dat alles begint met gebed; gebed als motor van ons geloof. God kan én wil het onmogelijke mogelijk maken in ons leven deze week, maar ook in het leven van alle Dordtenaren.”

20160303_151459

Mark van den Berg mocht als onderdeel van ziin afstudeerstage Prayer4Dordt opzetten. Zijn droom is om buitensport en geloof te combineren. En dat kon prima tijdens Prayer4Dordt: tijdens de week waren er diverse gebedsbijeenkomsten: van een prayer&worship avond tot een gebedswandeling. En van een creatief gebed tot een ‘prayer run’. Mark vertelt:

“Als decoratie voor de P4D hebben we de natuur naar binnen gehaald. Een van de creatieve gebedsvormen die er voor mij echt uitsprong deze week was het beschilderen van 4 vlaggen. Deze 4 vlaggen hebben we mee naar buiten genomen tijdens de PrayerRun door het oude centrum van Dordrecht. Dit was voor mij echt een hoogte punt! Zo gaaf om je geloof zichtbaar te maken te maken in de stad op een sportieve, stoere manier.
20160302_155633

20160303_151256

Tijdens deze week heb ik voor het eerst in mijn leven gevast. Ik geloofde zeker in de kracht van bidden en vasten. Aan het begin van de week had ik aan De Heer gevraagd of Hij mij ook concreet wilde laten zien wat voor uitwerking bidden en vasten heeft. Aan het einde van de week heb ik het eerste wonder van genezing door mijn handen zien gebeuren. We gingen donderdag avond de straat op om mensen uit te nodigen voor een afsluitend concert. Tijdens het flyeren zagen we een jongen mank lopen. Na een gebed uitgesproken te hebben ervoer de jongen verbetering en was stom verbaasd dat de pijn minder was! De pijn was uit eindelijk niet helemaal weg maar hij liep nu niet meer mank en wist dat Jezus dit gedaan had! Ik ervoer dit als een antwoord op de vraag aan het begin van de week.”

Wil jij ook bidden voor jouw stad? Organiseer dan samen met jouw geloofsgemeenschap een 24-7 prayer week. Download de 24-7 handleiding en ga ervoor!

“Bid tot de Heer voor de stad waarheen ik jullie weggevoerd heb en zet je in voor haar bloei, want de bloei van de stad is ook jullie bloei.” 
– 
Jeremia 29:7