In het najaar van 2015 besluiten drie zussen; Marie-Louise, Willeke en Marit een 24-7 gebedsmarathon op poten te zetten. Ooit las Marit het ‘handboek voor het 24-7 gebed’ van Pete Greig en het werd tijd om daarmee aan de slag te gaan.

Gebedsmarathon

Binnen een maand vinden ze een pand dat een plaatselijke aannemer gratis ter beschikking stelt. Omdat het een ruimte boven een garage is wordt het ‘de Bovenkamer’ gedoopt. Na wat schoonmaken en inrichten start in januari 2016 de marathon. Het zijn twee bijzondere weken waarin veel mensen God ontmoeten maar het blijft niet bij die twee weken…..

Droom

Nico, ooit eigenaar van het aannemersbedrijf en nu gepassioneerd ondernemer, heeft een droom. Hij wil in Breukelen een plek creëren waar hij (zaken)mensen mee naartoe kan nemen om het evangelie te vertellen. Of beter gezegd; het kan laten zien in beelden. De plannen en het pand zijn er al en zelfs de naam staat al vast; ‘de Bovenkamer’. Toeval? Waarschijnlijk niet.

De Bovenkamer

De drie zussen en de ondernemer belanden met elkaar aan tafel en langzamerhand komen dromen samen in een huis voor ontmoeting, evangelisatie en gebed. Omdat het pand er al is kan meteen begonnen worden met de bouw en wat gaat dat snel! In mei 2017 wordt de nieuwe Bovenkamer feestelijk geopend.

Ruimtes

De Bovenkamer bestaat uit vijf ruimtes: het café, de huiskamer/ het atelier, de stilteruimte, de lesruimte en de cirkel. De cirkel is het hart van het gebouw en daarin wordt, met behulp van filmbeelden, Gods verhaal met mensen verteld. Het is een multifunctioneel geheel waar ieder op zijn eigen manier God kan ontmoeten.

“We zijn er door en voor gebed”

De Bovenkamer is een plek van (mogelijk) 24-7 gebed en via een handig sleutelsysteem kan men dag en nacht terecht. Verschillende gebedsgroepen en bidders hebben hun weg al gevonden in één van de ruimtes. Ook zijn er mensen die het persoonlijk gebed opnieuw of voor het eerst ontdekken en hun weg daarin vinden. Dat is ons verlangen; mensen bij God brengen en een oefenplaats creëren voor een levende relatie met Hem.

De zussen en de ondernemer over hun droom:

“Wat ik bijzonder vind aan de Bovenkamer is dat het een plek is om God te ontmoeten, persoonlijk of met elkaar, voor iedereen. Het is nieuw en zonder traditie. Ik hoop dat mensen hier naar toe komen om God en Jezus voor het eerst of opnieuw te ontdekken.” ~ Marie Louise

“Ik ben gepassioneerd en gefascineerd over de kracht van gebed, en houd me bezig met de praktische zaken van de bovenkamer. Mijn doel is om iedereen te laten zien hoe tof het is om in de binnenkamer je leven in beweging te zetten met God!” ~ Willeke 

“Ik hoop dat je in de Bovenkamer een ontmoeting zult hebben met de levende God, Jezus en de Heilige Geest. Ik ben vol verwachting want Hij is in staat om zoveel meer te doen dan we kunnen bidden of beseffen! Geniet ervan en laat je verrassen.” ~  Marit

“In deze fase van mijn leven is het mijn verlangen, om mensen in mijn omgeving, voor het eerst of opnieuw kennis te laten maken met het Evangelie – de blijde Boodschap van God. In de cirkel van De Bovenkamer doen wij dit d.m.v. filmmateriaal.” ~ Nico

Wil je meer informatie of de Bovenkamer bezoeken? Kijk op hun website voor meer informatie.