Maak kennis met Frits. Hij is 23 jaar oud; woont in Maastricht en is daar een aantal maanden geleden afgestudeerd. Hij is samen met vier anderen uit Maastricht de afgelopen weken met 24-7 naar Magaluf op het eiland Mallorca gegaan, niet alleen om te genieten van de zon maar ook om daar te gaan bidden en helpen.

“Ik ben anderhalve week terug in Maastricht. Grappig om te bedenken dat ik vooraf vooral hoopte om meer van het ‘bovennatuurlijke’ mee te maken: genezingen, directe gebedsverhoringen, dat soort dingen. Ik denk dat God mijn definitie van bovennatuurlijk flink heeft bijgeschaafd, want ik kan alleen maar zeggen dat wat ik meemaakte in Magaluf in alle opzichten mijn verwachtingen overtrof.

Een aantal dingen blijven me het meest bij: de avond dat God ons in de aanbidding voorbereidde met de boodschap dat we die avond mensen met enorme pijn tegen zouden komen, en de daarop volgende ontmoeting die een van onze teams had met de vader van een jongen die een paar dagen eerder was verdronken. Te zien hoe een simpele bloem die we overhandigden aan twee prostituees hun barrières brak en het begin van een relatie mogelijk maakte. Een jongen, net thuisgebracht, die niet-wetend hoe zijn dank te uiten voor ons op de grond knielt. Jezus verandert situaties zo radicaal.

unnamed

Naar Maastricht neem ik twee dingen mee. Als eerste een nieuwe definitie van missie. In mijn achterhoofd speelde altijd dat negatieve idee van mensen proberen te overtuigen, mensen proberen te veranderen. Wat ik in Magaluf meemaakte was heel anders: intentioneel aanwezig zijn terwijl je naar God probeert te luisteren en Hem de ruimte geeft om je daden te besturen. Beschikbaar zijn, de liefde van God laten zien door relaties op te bouwen met mensen en te helpen waar het kan. ‘Kindness without an agenda’ was een veelgenoemde term. En blijkbaar doet God gewoon de rest.

Het andere is het hele idee. Een wandeling maken door de stad terwijl je God de leiding geeft is op zoveel manieren fantastisch. Je ziet de wereld anders. Je opent jezelf voor mogelijkheden. En je krijgt unieke kansen om mensen te helpen. Dat is iets wat ik de komende tijd veel meer mee wil gaan maken.

Terug in Maastricht zie ik dat het makkelijk is gefocust te zijn op mijn situatie in plaats van waar de situatie voor dient: meer ontdekken van wie God voor mij en de mensen om mij heen wil zijn. Ik wil mezelf eraan blijven herinneren dat ik niet wil settelen voor een leven dat succesvol lijkt zonder de aanwezigheid van God. Hij is dezelfde in Maastricht. Dezelfde goedheid, dezelfde liefde, dezelfde beloften wil hij uitdelen in mijn straat. Dat is best goed nieuws.”

Hier en hier een leuk interview over Street Angels en 24-7 Magaluf. Lees hier en hier de eerdere blogs over Frits’ avonturen op Magaluf.