Wat doe je als je een student ziet die op straat op een stuk pizza ligt te slapen? Hem naar z’n eigen huis en bed brengen. 

Wat doe je al je een student ziet die een lekke band heeft en naar huis moet lopen? Een bandenplakset aanbieden en helpen de band te maken. 

Wat doet je als je een verwarde student tegenkomt die niet meer weet waar zijn slaapadres is? Inderdaad, hem helpen het adres te vinden.

Dit is wat de studenten achter UITbidden vorige week tijdens de UITweek in Utrecht hebben gedaan.  
Annetoos is een van de initiatiefnemers achter UITbidden: “Ik heb vorig jaar als crew meegeholpen met de UIT-organisatie  en werd geraakt door wat ik zag in het uitgaansleven. Naast het plezier ook zoveel eenzaamheid, nare dingen en leegheid.” Van vrienden had ik gehoord wat 24-7 op Ibiza doet en het leek me echt tof om zoiets dergelijks op te zetten tijdens deze uitweek.
 
De hele week is er ’s avonds en in het begin van de nacht gebeden door teams op de societeit van NSU en in de popupprayerroom. Een team ging bidden, het andere team ging de straat op om bijv. flesjes water uit te delen, dronken mensen op de been houden, korte gesprekjes te hebben, etc.

“Op een gegeven moment werden we gebeld door de voorzitter van de Uitweek met de vraag of we iemand konden helpen die al anderhalf uur lang lag te kotsen. Daarbij vertelde hij dat het waanzinnig gewaardeerd werd wat wij deden.”
 
Naast veel studenten was er ook contact met zwervers en andere mensen in de stad. Toen de bus ’s avonds in de Boothstraat stond, klopte iemand aan en hebben we twee uur lang zitten kletsen. Hij was wel christelijk opgevoed maar deed er weinig meer mee. Na afloop van het gesprek zei hij: Misschien dat ik binnenkort toch maar weer eens een kerk ga opzoeken…