“Ik had tijdens een gebedsbijeenkomst voor het eerst echt contact met God.”

Zaterdag 16 januari komen er door heel Nederland jongeren bij elkaar om samen te bidden, tijdens de jaarlijks terugkerende Prayer Night. Sebastiaan van der Hoeven is tijdens zo’n gebedsbijeenkomst tot ‘levend geloof’ gekomen. Over de Prayer Night zegt hij:

“Het is een fantastische gelegenheid om samen met anderen te bidden en te ervaren hoe gaaf dat eigenlijk is.”

Tweeënhalf jaar geleden werd Sebastiaan passievol voor Jezus toen hij tijdens een 24-7 gebedsweek echt contact met God had. Nu is hij iedere week te vinden in het Huis van Gebed of op andere gebedsavonden.

“Gebed is een plek om God te ontmoeten en Hem te ervaren. Het belangrijkste is dat je gebed helemaal om God draait, wees alleen op Hem gericht. Gebed is geweldig, het zal je veranderen en meer op Jezus doen lijken, het helpt je groeien in je geloof.”
– Sebastiaan.

Speak up

Dit jaar is het thema van de Prayer Night, SPEAK UP. Wij zijn geroepen om de grote daden van God te verkondigen en Hem te dienen. Jongeren met diverse kerkelijke achtergronden komen door heel Nederland bij elkaar om samen tot God te bidden. Tijdens deze avond komen ook creatieve vormen van gebed aan bod, om jongeren eens op een andere manier kennis te laten maken met gebed.

Aanmelden

Organisatoren kunnen zich aanmelden via: www.prayernight.nl/aanmelden. Na aanmelding ontvangen zij het handboek en boek met creatieve gebedsvormen die helpen bij de invulling van de avond. De jongeren stellen zelf een team samen met wie zij de Prayer Night organiseren. Meer informatie is de vinden op www.prayernight.nl en via Facebook en Twitter.

Organisatie

De Prayer Night is een initiatief van MissieNederland en onderdeel van de jaarlijkse Week van Gebed. 24-Prayer NL, JOP, Operatie Mobilisatie en JmeO (Jeugd met een Opdracht) ondersteunen dit jaar de Prayer Night.