Hoe organiseer je een online 24-7 gebedsruimte?

In deze tijden zien we een groeiend aantal online gebedsruimtes. Gemeenschappen creëren onafgebroken ketens van 24-7 gebed zonder een fysieke plek waar iedereen naartoe gaat om te bidden.

Hier zijn onze top tips voor het organiseren van een online 24-7 gebedsruimte:

Benieuwd naar ervaringen van anderen?
Lees verhaal van Myrna over online gebedsruimte in haar gemeente tijdens coronacrisis.

1.

Verzamel een online groep

Dit kunnen mensen zijn uit jouw kerk, werkplek, medestudenten of vrienden. Deel, als je start met het motiveren van mensen om te bidden, waarom en wanneer je wilt bidden en vraag God hen aan te moedigen ervoor te gaan. Lees hier meer praktische tips:

2.

Registreer online

Waar je ook bent, registreer je online gebedsruimte en stuur de link naar jouw gratis, online inschrijfrooster naar iedereen die gaat bidden. Moedig hen aan om zich toe te wijden aan een uur (of meer) van gebed vanuit huis.

3.

Deel een online ruimte

Het kan behulpzaam zijn om een plek online te hebben waar gedachten en gebeden als groep verzameld kunnen worden. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door een besloten online pagina te openen, waarvoor je mensen uitnodigt die zich inschrijven. Denk hierbij aan platforms zoals:

4.

Help elkaar bidden

Als je eenmaal een platform gekozen hebt om je online gebedsruimte te hosten, dan kun je daar digitale gebedsvormen plaatsen door een post of bord te creëren voor elk gebedsonderwerp.

Elk gebedsonderwerp kan een ondersteunend bijbelvers en voorgestelde gebedsvorm bevatten om mensen te helpen in het praten met God.

Net zoals in een fysieke gebedsruimte, zouden de gebedsvormen het hart, het verstand en de verschillende zintuigen moeten betrekken door:

  • Het Woord
  • Vragen
  • Links naar behulpzame videos of informatie
  • Printbaar materiaal
  • Afbeeldingen
  • Geluiden/muziek

Gebedsvormen voor online gebedsruimtes

(Klik op het plaatje om het te downloaden)

Gebedsvormen tijdens de corona-pandemie

5.

Verzamel feedback

Voeg in je online gebedsruimte een plek toe om feedback te geven, of deel een emailadres dat mensen kunnen gebruiken om te delen wat zij ontvangen van God.

Deel de ontvangen en passende feedback met de deelnemers. Halverwege de week een update sturen met ‘bedankt voor het bidden’ en ‘dit is wat we zien’ is erg bemoedigend.

Overweeg ook om een samenvattende mail aan het einde van de gebedsketen te sturen, om te vieren dat jullie het doel gezamenlijk behaald hebben en mensen uit te nodigen om hun gedachten of ervaringen te delen.