“Ieder bezoek aan een gebedsruimte vuurde mijn hart
aan tot een diepere relatie met god en gaf me hoop
voor grote dingen die nog komen gaan” – Tim Hughes 

1. Vorm een team
Vind mensen met een hart voor gebed, goede communicatieve vaardigheden, creativiteit en organisatorisch talent. Vorm samen visie en maak een plan.

2. Kies een week
De meeste groepen vinden een week van 24-7 gebed lang genoeg om het een uitdaging te vinden en kort genoeg om haalbaar te zijn. Kies ervoor hoe lang en wanneer je wilt bidden: misschien tijdens een speciaal moment in het (kerkelijk) jaar? Of juist in een periode wanneer veel mensen beschikbaar zijn om te bidden? Je zal zien dat een 24-7 gebedsruimte een verslavende werking heeft op mensen…

3. Registreer je gebedsruimte
Registreer je gebedsruimte het liefst minimaal twee maanden van tevoren en krijg gratis toegang tot een online rooster, waar de mensen zich kunnen inschrijven voor een uur van gebed. Je krijgt ook meer informatie over het opzetten van een gebedsruimte en ontvangt gratis advies van ons ervaren team.

4. Vind een plek
Vind een plek die 24 uur per dag toegankelijk is en waar meerdere mensen tegelijkertijd kunnen bidden. Je wilt geen enorme ruimte waaréén persoon in verzuipt maar ook geen bezemkast voor tien personen. Gebedsruimtes worden opgezet in kerken, tenten, caravans, winkels, kelders, slaapkamers en op veel meer plekken…

5. Word creatief
Creativiteit helpt mensen om hun taal te ontdekken om met God te praten. Maak daarom gebruik van alle zintuigen. Gebruik inspirerende afbeeldingen, prachtige poëtische teksten, kunst, muziek en meer. Het doel is om zoveel mogelijk mensen van allerlei leeftijden en persoonlijkheden te verbinden met God in gebed. Hier kan je ontdekken hoe een creatieve gebedsruimte eruit kan ziet. 

6. Nodig mensen uit om te bidden en ga ervoor!
Het plannen van een gebedsruimte is goed te doen. Maar mensen zover krijgen daadwerkelijk te komen bidden vergt extra aandacht. Begin zo vroeg mogelijk mensen uit te nodigen voor de gebedsweek: liever maanden van te voren dan de week voordat je begint. Welke communicatiekanalen gaan helpen jouw gebedsruimte te promoten? Hoe ga je mensen motiveren zich in te schrijven voor een uur van gebed?

Mocht je nog veel vragen hebben over het organiseren van een 24-7 gebedsweek? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen of te mailen. We helpen je heel graag verder.