Hoe motiveer je mensen om zich voor een uur gebed in te schrijven bij een 24-7 gebedsruimte? Eenvoudiger dan je denkt! Hier volgen 10 tips.

De mensen in je groep zijn belangrijker dan de gebedsruimte zelf of hoe creatief de ruimte er wel niet uit ziet. Je hebt slechts 24 personen nodig die elke dag een uur willen bidden om een week vol te plannen. Onderlinge commitment, naar elkaar en naar God, is veel belangrijker dan veel mensen op de been krijgen voor gebed. Benadruk dat dit jullie gezamenlijke project is. 24-7 gebed versterkt de eenheid binnen je geloofsgemeenschap.

Wanneer jij gaat bidden met je kerk, studentenvereniging, jeugdgroep of anderen: zoek naar leiders in je groep. Dit zijn wellicht mensen die al ergens verantwoording voor dragen of misschien juist niet. Vind mensen uit verschillende leeftijds- en sociale groepen die goed zijn in mensen enthousiasmeren en activeren. Maak hen ambassadeurs van jouw 24-7 gebedsweek: geef ze bijv. een kopie van Dag en nacht roepen zij tot God of Dirty Glory en vertel ze waarom jij wil dat ze gaan bidden. Nodig ze uit om als eerste zich in te schrijven voor een paar uur en moedig ze aan anderen te motiveren te gaan bidden.  

De extreme uitdaging van een week lang non stop bidden op een creatieve manier hebben een sterke aantrekkingskracht voor jongeren. Denk erover na de visie en de promotie van de gebedsruimte aan de jongeren over te laten. Waar zij leiden en Gods geest aanwezig is zullen oudere generaties meestal volgen. Jongeren zullen moeilijker meedoen met activiteiten die meer op oudere generaties gericht lijken. Dit kan helpen zoveel mogelijk mensen mee te krijgen. Organiseer bijvoorbeeld een slaapfeestje in en om de gebedsruimte zodat jongeren kunnen ervaren hoe goed en bijzonder het is ‘s nachts te bidden.

Weet waarom jullie gaan bidden. Oefen jezelf in het delen van de visie op een beknopte en motiverende manier. Gebruik de communicatiemiddelen van je geloofsgemeenschap om onderwijs te geven over gebed en op te roepen tot gebed. Denk aan websites, social media, nieuwsbrieven, mededelingen, vergaderingen, publicatieborden, etc.) Doe er alles aan om zoveel mogelijk mensen mee te nemen in jullie visie. Je zal verrast worden, degenen waar je het minst van verwacht zullen de meeste uren reserveren.

Alleen als God heel duidelijk spreekt dat je NU een gebedsweek moet organiseren moet je het natuurlijk doen. Maar heb je geen duidelijke aanwijzingen om het snel te doen dan adviseren we je de gebedsweek minimaal een maand van tevoren bekend te maken. Maak helder wat je precies gaat doen, leg uit of laat zien wat een creatieve gebedsruimte is. Communiceer de data op tijd en spoor ze aan om op dat moment tijd beschikbaar te stellen voor gebed.

Welke communicatiemiddelen gebruikt jouw geloofsgemeenschap? Telefoon, email, nieuwsbrieven, Twitter, Facebook, Youtube, Google+, Instagram of andere media? Bedenk hoe je deze media kunt gebruiken om jullie gebedsruimte bekend te maken en mensen aan te moedigen te gaan bidden. Tweet, stuur of plaats iedere dag een bijbeltekst of andere motiverende tekst of citaat. Gebruik video om mensen te informeren en enthousiast te maken om mee te gaan doen aan de gebedsweek.

Wees niet bang voor herhaling. Spreek over jullie gebedsruimte en het registreren voor gebed bij elke vergadering of bespreking. Zoek continu naar nieuwe manieren om mensen te motiveren en te inspireren door het delen van bijbel teksten over gebed of door verhalen te vertellen over hoe 24-7 gebed verandering heeft gebracht. Bekijk en gebruik hiervoor de video’s die online beschikbaar zijn.

Je kunt mensen over de streep halen in te spelen op hun specifieke interesses. Reserveer in jullie gebedsweek een tijd voor gebed voor bijvoorbeeld; scholen, ondernemingen, mensenhandel, huwelijken of mensen die Jezus niet kennen.

Misschien raar om te doen maar reserveer tijdens je vergaderingen tijd voor gebed en nodig iedereen uit om aan God te vragen hoeveel tijd hij met hen door wil brengen in jullie 24-7 gebedsruimte. God wil spreken, dit geeft meestal een onverwacht grote respons!

Benut onze online registratie mogelijkheden. Na registratie krijgt iedere gebedsruimte een eigen, unieke pagina voor inschrijving. Hieronder volgen een paar suggesties voor gebruik en promotie.

  • Regel tijdens bijeenkomsten een computer of ipad met internet zodat mensen zich kunnen inschrijven voor de gebedsweek.

  • Link je website en social media zoveel mogelijk naar deze online pagina..

  • Gebruik kaarten of folders met hierop de webpagina van jullie gebedsruimte. Deel deze uit bij vergaderingen zodat mensen vanuit huis of werk de website kunnen bezoeken. Zorg voor een makkelijk te onthouden URL zoals bijv. kerk.nl/gebed en link dan door naar de online pagina. Niet mogelijk? Gebruik dan bijv. Tinyurl om de link korter te maken.

  • Maak gebruik van een specifieke QR of barcode voor jullie gebedsruimte en plaats deze op internet zodat mensen met hun mobiele telefoon toegang kunnen krijgen tot de online inschrijfpagina.

Registreer je gebedsruimte om support te krijgen van ons team.