Staat je vraag hier niet bij? Stuur ons een email.

Moedig en aanhoudend gebed is effectief. Allereerst verandert het ons. Daarom verandert het de wereld. Jezus vertelde verhalen om ons aan te moedigen “dag en nacht te roepen” (luc.18) en te volharden in gebed. Bewijs van de kracht van gebed is te vinden in de bijbel en in de kerkgeschiedenis.

 • Pinksteren ontsprong uit een gebedsruimte
 • Paulus drong bij de Tessalonisenzen aan tot aanhoudend gebed
 • De eerste kerk was constant samen om te bidden (Handelingen.1:14)
 • Celtische monniken in Bangor Abbey (Ierland) hebben 200 jaar nonstop gebeden
  In Clonmacnoise (vlakbij Dublin) heeft God een jonge man met de naam Ciaran, geroepen een klooster te beginnen dat 1000 jaar lang heeft gebeden en zendelingen over de hele wereld stuurde.
 • In de 18e eeuw startte een kleine gemeenschap van Moraviers een 24-7 gebedsbijeenkomst die meer dan honderd jaar duurde, 3000 zendelingen op pad stuurde en John Wesley bekeerde.

Goede vraag! Er zijn slechts 24 mensen nodig die een uur per dag willen bidden om een week te vullen. Is je groep voor jouw gevoel te klein, probeer dan samen te werken met andere groepen of geloofsgemeenschappen om gezamenlijk de week gevuld te krijgen. Denk je echt dat het niet gaat lukken? Probeer dan een dag of weekend te vullen om je groep aan te moedigen tot non-stop gebed. Wanneer jij je gebedsruimte registreert ontvang je allerlei materiaal wat je gaat helpen non stop te bidden. Veel groepen beseffen dat 24-7 gebed een uitdaging is, maar tijdens deze uitdaging merken ze dat ze gemotiveerd raken en ontdekken ze een nieuwe honger naar tijd met god!

Samen een week lang nonstop bidden in een gebedsruimte zorgt voor gezamenlijke verantwoordelijkheid. Mensen komen op tijd zodat ze “het stokje” van de voorgaande bidder(s) over kunnen nemen. Je wil wel op tijd komen omdat je de ander niet langer wil laten zitten. Een gebedsruimte met allerlei verschillende gebedsvormen en suggesties zorgt ervoor dat mensen in hun eigen gebedstaal God kunnen ontmoeten. Hoe meer gebeden er opgeschreven worden hoe meer het zichtbaar en inzichtelijk wordt wat God aan het doen is in jullie groep.

De extreme uitdaging van 24-7 gebed zorgt er juist voor dat het werkt! Je verliest dynamiek zodra je de lat lager legt. Er zijn duizenden goede redenen om er niet aan te beginnen en niemand voelt zich volledig toegerust bij de eerste start. De crux zit hem in de afhankelijkheid van god vanaf de start. Is je groep echt klein, registreer dan voor twee of drie dagen, hou echter de uitdaging van een hele week in het vooruitzicht!

Iedereen die het hart en de passie heeft om mensen met God in contact te brengen kan een 24-7 gebedsruimte organiseren. We raden wel aan om dit te doen met goedkeuring van je geloofsgemeenschap, jeugdgroep of andere leiders. Betrek leiders hierbij, bespreek en deel jullie visie en biedt aan om 24-7 gebed te realiseren! 24-7 gebed werkt wanneer aangewezen leiders het voorbeeld geven, zonder hen krijg je meestal meer strubbelingen. Het beste kan 24-7 gebed georganiseerd worden door een groep van mensen waaronder ook iemand die jonge mensen goed kan motiveren en toerusten deze uitdaging aan te gaan! Jezus zelf zei ook “Kom, volg mij” op een manier dat mensen dit daadwerkelijk wilden! Zoek dus om tegenslag te voorkomen iemand die gezegend is met het “Kom, volg mij” virus zodat anderen geïnfecteerd raken met het 24-7 virus. Betrek daarnaast iemand die de praktische taken van de 24-7 gebedsruimte kan organiseren.

Denk aan de volgende zaken om te bepalen hoelang jullie het 24 uur gebed willen organiseren.

 • De grootte van de groep. Wanneer 35 mensen toegezegd hebben een uur per dag te gaan bidden, dan is een week eenvoudig gevuld. Sommigen mensen willen graag alleen bidden. Anderen juist in groepjes. Zorg dat beide opties mogelijk zijn.
 • De samenhang van je groep. Niet het aantal mensen bepaald het succes, maar de onderlinge verbondenheid. Sommige grote kerken hebben moeite gehad een week te bidden omdat leden niet gewend waren om buiten de zondagsdienst samen te zijn. Een groep van 20 studenten in Belfast kon na hun week van gebed niet meer stoppen en een kerk van 100 mensen in Londen heeft voor 15 weken aaneen gebeden!
 • Het gebedsritme. Veel groepen merken dat een week te kort is en gaan vaak langer door. Het is fantastisch om te ervaren wat god aan het doen is, maar toch raden we aan een week als doelstelling te hanteren voor een eerste gebedsruimte. Een week is lang genoeg als uitdaging en kort genoeg om realiseerbaar te zijn voor veel groepen. We raden aan om na deze week te stoppen tenzij de groep vertrouwen heeft om de extra termijn te kunnen vullen. Het is beter de week positief, met een honger naar meer tijd met god, te stoppen dan door te gaan tot iedereen afhaakt.

Een prachtig probleem! Laat het doorgaan zolang er leven in zit. Hierbij adviseren wij de voortgang maandelijks te evalueren en vervolgens te beslissen nog een periode door te gaan of niet. Geef in ieder geval nooit aan oneindig door te willen gaan, tenzij jullie hier al langere tijd mee bezig zijn. Dit leidt tot hevige ontmoediging, hoe groot ook de opwinding wanneer je dit bekend gemaakt hebt. Als alles goed gaat, verleng dan per maand. Onthou dat het beter is vroegtijdig te stoppen, met mensen die hongeren naar meer en enthousiast zijn voor een volgende mogelijkheid, dan dat je mensen uitput en aan de lijn houdt.

Uiteraard zou gebed de basis moeten vormen van alles wat we doen, ons leven wordt echter beheerst door vele legitieme aanspraken op onze tijd. Wanneer 24-7 gebed bij jou werkt, dan stellen we voor om dit in verschillende seizoenen in te plannen om zodoende ruimte over te laten voor andere gemeenschappelijke activiteiten en/of verplichtingen. Er is tijd om te bidden, maar ook tijd om deze in de praktijk te brengen. In de natuur, in de bijbel en het voorbeeld van onze voorouders is een seizoengebonden levensritme te vinden. Mogelijk kan je je kalender als volgt opbouwen:

 • Een seizoen van gebed (intimiteit, voorbede, aanbidding, creatieve expressie, zelf discipline, vasten, etc.)
 • Een seizoen van missie (dit geeft focus aan de gebedstijd en een vruchtbare, missionaire uitwerking)
 • Een seizoen van plezier (een tijd met minder bijeenkomsten, om te genieten van het leven, als voorbeeld voor het “hemelse koninkrijk”, om samen te zijn met familie en vrienden en kracht aan te sterken)

Plan het seizoen van gebed ver van tevoren in je agenda zodat je de tijd hebt om het goed te organiseren. Bestel de 24-7 Prayer Kit waarin alles staat hoe je een 24-7 gebedsweek moet organiseren.

Onze top 10 tips om mensen te motiveren tot gebed zijn hier te vinden.

24-7 Prayer verstrekt de meeste informatie kosteloos, voor enkele boeken wordt een vergoeding gevraagd. Tijdens je registratie kan je aangeven welke materialen voor jouw groep handig zijn. Op deze pagina vind je ook veel materialen. Onder de kosteloze informatie valt een registratieformulier, online of papier, herinneringskaarten voor mensen die ingeschreven hebben en gebedsverzoekkaarten die uitgedeeld kunnen worden.

De kosten voor een 24-7 gebedsruimte bepaal je zelf. We raden budget aan voor pennen, papier, verf, materialen en natuurlijk koffie of andere versnaperingen om fris te blijven.

Kies een centrale locatie voor degenen die de ruimte ’s nachts bezoeken. Zorg ervoor dat de ruimte veilig is, een telefoon in de ruimte is gewenst. Houd rekening met geluidsoverlast tijdens de nachtelijke uurtjes: mensen komen en gaan. Denk aan de buren. Ideaal gezien is de ruimte niet te klein zodat je er nog in kan bewegen bewegen maar ook groot genoeg voor een groep zonder dat dit ten koste gaat van de intimiteit en atmosfeer.

Geen paniek! Stop, ontspan en realiseer je dat ondanks dat je je doel niet gehaald hebt, je mogelijk meer gebed op gang hebt gebracht dan de afgelopen jaren in jouw omgeving.