Shanna de Jonge is dit jaar trainee bij 24-7 Prayer. Ze ondersteunt en bezoekt studenten in het opzetten van diverse gebedsinitiatieven. 

“Een tijdje geleden was ik in Amsterdam bij de gebedsweek van NSA. Wat een toffe ruimte hebben zij daar in de Tabernakel. Het is een al bestaande gebedsruimte die open is voor mensen om te komen en bidden. Mooi dat deze studentenvereniging hier ook gebruik van kan maken in hun gebedsweek.

Ik kom binnen in een gezellige ruimte met vloerbedekking, waardoor je meteen de neiging hebt om je schoenen uit te doen. Rechts is een muur met allerlei schilderijen en kunstwerken, gemaakt door de studenten die komen bidden. Bij een tafel vol met creatieve spullen hangt een briefje:

“Dus of u nu eet of drinkt of iets anders doet, doe alles ter ere van God.”
– 1 Korintiërs 10:31

Er staat bij dat je hier een mogelijkheid hebt om je creatieve kant in contact met God te brengen. Creatief zijn ter ere van God, een mooie gedachte. Aan de kunstwerken is te zien dat de studenten zich hier goed hebben uitgeleefd. De rest van de ruimte hangt vol met verschillende mogelijkheden om God te ontmoeten.

Kunstwerken van studenten in de Tabernakel

Intussen verzamelen zich een aantal mensen. Vanavond gaan we een gebedswandeling doen in ‘the red light district’. De route is al bedacht en we gaan de straat op. Je mag voor jezelf bidden of hardop. Als je het idee hebt dat we specifiek ergens mogen stoppen om voor te bidden, geven we dat aan.

In stilte wandelend in de drukte van de Amsterdamse straten besef ik me dat het zoeken van God op deze plek best moeilijk is. Er gebeurt zoveel om je heen en de troosteloosheid straalt ervan af. Toch focussen we op God en geloven we dat zelfs op deze plek veranderingen in gang worden gezet met gebed.

Wat mij ontzettend raakt is dat deze Amsterdammers in hun eigen stad gaan bidden voor dat wat ze zien. Hoe makkelijk is het om voorbij te gaan aan dat waar je dagelijks mee geconfronteerd wordt. Juist dan wil je misschien niet dat God je hart ervoor breekt, dan doet het zo’n pijn elke keer als je erlangs fietst. Toch staan deze mannen (er waren toevallig geen vrouwen) te bidden voor de vrouwen die werken achter de ramen. Dat ze Jezus mogen leren kennen, dat ze zich geliefd mogen voelen door de God die wij kennen. Wauw, wat is dat bijzonder om mee te maken! Hart hebben voor je stad, je mensen, zeker op een plek waar zoveel onrecht regeert, is zo krachtig.”

– Shanna de Jonge