“Heer, laat uw macht zien op deze universiteit.”

Meer dan 10 jaar geleden bad professor Dick den Hertog (Universiteit van Tilburg) dit gebed. In die tijd liep hij rond met het idee om een gebedsgroep op de universiteit te starten. Deze groep startte pas nadat er een student op hem afkwam en zei: “U bent toch christen? Zou het niet goed zijn om een gebedsgroep te starten op deze universiteit?” Zo gezegd, zo gedaan.

En God antwoordt op het gebed van deze groep. In de laatste tien jaar zijn er bijzondere dingen gebeurd.  

“Deze zegeningen zijn allemaal een gevolg van gebed”. 
– Professor Den Hertog:

Op het afscheid van een van de boegbeelden van de universiteit kreeg Dick de mogelijkheid in een kort gesprek met hem iets te delen over de vreugde die Jezus hem gaf in zijn leven. Dit maakte indruk op deze professor: deze man vertrok naar de Verenigde Staten, binnen een paar maanden kwam hij tot geloof en organiseert nu bijbelstudies voor studenten op zijn nieuwe universiteit. 

“Dat hij juist tot geloof kwam, vond ik gigantisch: half uur achter mijn bureau gezeten en dacht bij mezelf: ‘wat is dit?’ We hebben een machtig God.”

Dick ziet de komst van een IFES studentwerker naar Tilburg ook als een antwoord op zijn gebed.

“Het is  een enorme zegen geweest voor Tilburg. Afgelopen jaren heb ik meerdere doopdiensten bezocht van studenten die door dit werk tot geloof zijn gekomen.”

Er zijn niet alleen Nederlandse studenten tot geloof gekomen maar ook vele chinese studenten die hier komen studeren. In een andere dienst was hij getuige dat een collega van hem, een Chinese associate professor, zich liet dopen en Jezus nu volgt in haar leven. 


“Dit is vanwege de kracht van gebed. Als jij het verlangen hebt om meer van God te zien op jouw universiteit of plek waar je woont, dan heb ik drie tips voor je: start met bidden, start een gebedsgroep en blijf bidden.”
– Professor den Hertog

Dick den Hertog schreef zelf een aantal jaar geleden over deze gebeurtenissen en riep wetenschappers op te gaan bidden voor de universiteiten. Zijn bijdrage is hier te lezen. Het boek ‘God on campus’ is een inspiratie bron voor hem. Koop’t hier, ga ’t lezen, ga bidden en verander de wereld!