Bij 24-7 Prayer geloven we in het vertellen van verhalen. Verhalen hoe God door gebed samenwerkt met mensen in het schrijven van Zijn historie met de mensheid. Om jullie aan te moedigen te blijven bidden en historie te schrijven zullen we op deze plek verhalen delen wat God doet door middel van 24-7 gebedsweken of andere gebedsinitiatieven. Zelf ook een mooi verhaal te delen? Mail het ons dan!

Wat gebeurt er wanneer jonge mensen hun dromen en enthousiasme omzetten tot actie? Het kan zomaar gebeuren dat hierdoor jongeren en ouderen van verschillende kerkelijke achtergronden opnieuw enthousiast worden over Gods missie en een week lang samenkomen om te bidden. Een verhaal van een 24-7 gebedsweek in Nunspeet.

Leon Korteweg, een van de mannen achter 24-7 Nunspeet, ontmoette in mei 2011 tijdens een reis naar Engeland per ongeluk een groep jonge gasten die betrokken waren bij de 24-7 Prayer beweging: het originele plan was om een conferentie te bezoeken maar deze werd gecancelled. Wat hij zag en meemaakte in Engeland wakkerde bij hem een verlangen aan: “dit kan in Nunspeet ook!” .

Zijn ideeën besprak hij met een goede vriend: na veel koffie drinken met lokale jeugdleiders uit verschillende kerken kijken ze inmiddels terug op de derde 24-7 Prayerweek in Nunspeet.

Leon vertelt:
“Ik heb ontdekt dat gebed niet voor de christelijke elite is, maar voor iedereen. In 24-7 Prayer hebben we een vorm ontdekt die gebed plezierig en zelfs een beetje verslavend maakt. Ik droom van een kerk die krachtig is en waar mensen weer tot geloof gaan komen. Maar ik realiseer me dat dit niet in een programma of methode zit. Gebed heeft door de kerkgeschiedenis heen altijd aan de wieg gestaan van bewegingen van God. Daarom willen we in Nunspeet gebed weer een centrale activiteit van de kerk maken”

Gebedsruimte 24x7 2014 006

Tijdens de laatste 24-7 gebedsweek in januari 2014 werd de gebedsruimte bezocht door honderden jonge en oude mensen uit verschillende kerken en jeugdgroepen in Nunspeet:

“Er waren jongeren die samen met hun ouders naar de gebedsruimte kwamen. Ze baden samen of gingen ieder voor zich aan de slag met een andere gebedsvorm. Het was een plek waar jongeren en ouders over en weer voor het eerst hun geestelijke leven konden delen, waar ze beiden een verschillende belevingswereld hebben. Zo kostbaar!”

Iemand anders verteld dat hij ’s ochtends een jongen van dertien binnen zag komen. Hij had het eerste uur vrij van school. Dit raakte hem: “terwijl de meeste van zijn leeftijdsgenoten waarschijnlijk in bed waren blijven liggen, nam deze jongen de moeite om een uur te komen bidden.”

Wil jij net zoals Leon jongeren om te gaan bidden omdat je meer van God wilt zien in jouw jongerengroep, stad of dorp? Doe dat net als Leon en ga ervoor! Het enige wat je moet doen is een beetje koffie drinken en de 24-7 Prayer handleiding goed lezen.