1. Leg God-momenten vast met je camera 

Leg die momenten, mensen, dingen en geluiden vast waardoor God tot je spreekt: op die manier houd je voor jezelf digitaal dagboek bij van wat God tegen je zegt en hoe jij connect met Hem.

 

  1. Bid niet alleen – deel je gebeden via WhatsApp

Heb je iets waar je Gods hulp hard bij nodig hebt? Vraag je vrienden voor je te bidden. Maak een gebedsgroep aan op WhatsApp en deel je gebedsverzoeken. 

  1. Afspeellijsten die je afstemmen…

Ben je regelmatig onderweg met fiets, trein of auto? Gebruik afspeellijsten met die liedjes die ervoor zorgen dat jij je met God verbindt. Je kan verschillende lijsten maken voor die rustige, diepe en meditatieve momenten of juist hele schreeuwerige waarbij je God vraagt iets te doen aan het onrecht in de wereld.

  1. Gebruik sociale media om te bidden voor anderen

Weet je niet goed voor wie je moet bidden? Open een willekeurige social media app of -pagina en bid voor de eerste persoon die je daar tegenkomt. Vraag Jezus wat je voor deze persoon kan bidden. Laat gerust een bemoedigend berichtje achter als je durft…

  1. Gebruik een nieuwsapp om te bidden voor de wereld

Download een nieuwsapp. Kies een van de nieuwskoppen uit, lees het bericht en bedenk wat de beste uitkomst voor deze situatie zou zijn. Vraag daarna aan Jezus dit mogelijk te maken. Houd het simpel, specifiek en bid gewoon ‘Uw Koninkrijk Kome, op aarde zoals in de hemel’.

  1.  Gebruik apps die je helpen je gebedsleven vorm te geven. 

Bidden onderweg, Infinitum, Bible in One Year, Rooted, Prayer Prompter, Echo, Prayermate zijn apps die wij behulpzaam vinden.

  1. Duik onder – zet je telefoon eens uit!

Stilte kan spannend zijn maar tijd voor stilte is een van de meest behulpzame dingen die je helpen, te relaxen, je hoofd leeg te maken en te verbinden met God. Start bijvoorbeeld eens met 2 minuten per dag.