Ben jij constant verbonden met je smartphone? Vind jij het moeilijk om tijd te maken voor gebed of raak je snel afgeleid wanneer je aan het bidden bent? Hier 7 tips hoe je smartphone je vriend kan zijn als je wilt bidden…

1. Raak geïnspireerd door de App ‘Bidden Onderweg’

Bidden Onderweg is een gebedspodcast voor elke dag van de week. In 10 minuutjes connect je met God door middel van een combinatie van Bijbel, muziek en gebedstips. Download de app hier

2. Leg God-momentjes vast met je camera

God is overal te vinden en spreekt tot ons op manieren die we vaak niet verwachten. Ga vandaag met jezelf de uitdaging aan om die momenten, mensen, dingen en geluiden te ontdekken die je helpen over of met God te praten. Neem hiervan een foto of maak een video: op die manier houd je voor jezelf digitaal dagboek bij van wat God tegen je zegt en hoe jij connect met Hem.

3. Bid niet alleen – deel je gebeden via WhatsApp

Heb je iets waar je Gods hulp hard bij nodig hebt? Waarom vraag je je vrienden niet voor je te bidden? Maak een gebedsgroep aan op WhatsApp, op het moment wanneer je iets hebt waar je gebed voor wilt: vraag je vrienden voor je te bidden.

4. Afspeellijsten die je afstemmen…

Zit je regelmatig op de fiets of in de trein? Maak dan afspeellijsten met die liedjes die ervoor zorgen dat jij je met God verbindt. Je kan verschillende lijsten maken voor die rustige, diepe en meditatieve momenten of juist hele schreeuwerige waarbij je God vraagt iets te doen aan het onrecht in de wereld.

5. Gebruik sociale media om te bidden voor anderen

Weet je niet goed voor wie je moet bidden? Open een willekeurige social media app of -pagina en bid voor de eerste persoon die je daar tegenkomt. Vraag Jezus wat je voor deze persoon kan bidden. En laat gerust een bemoedigend berichtje achter als je durft…

6. Gebruik een nieuwsapp om te bidden voor de wereld

Vind je het ook wel eens lastig om voor de wereld te bidden? Het downloaden van een nieuwsapp kan je helpen dit wat gemakkelijker te maken. Kies een van de nieuwskoppen uit, lees het bericht en bedenk wat de beste uitkomst voor deze situatie zou zijn. Vraag daarna aan Jezus dit mogelijk te maken. Houd het simpel, specifiek en bid gewoon ‘Uw Koninkrijk Kome, op aarde zoals in de hemel’.

7. Duik onder – zet je telefoon eens uit!

Stilte kan spannend zijn maar tijd voor stilte is een van de meest behulpzame dingen die je helpen, te relaxen, je hoofd leeg te maken en te verbinden met God. Vind je het lastig een rustige plaats en tijd te vinden en je telefoon uit te schakelen: probeer het dan eerst gewoon eens 2 minuten per dag. Als je het gemakkelijker afgaat, probeer het dan eens voor een langere tijd.

Bron: http://24-7prayer.com/blog/2271.