get ready for the Dutch

“West End…….get ready for the Dutch!”

Met bovenstaande aankondiging werd het tweede studententeam vanuit Nederland verwelkomt in de gemeenschap van 24-7 op het party eiland Ibiza. Vorig jaar zonden we het eerste team uit en het is fantastisch om te zien dat er dit jaar weer een team van jonge mensen staat te trappelen om de handen en voeten van Jezus te zijn op dit eiland. Een  met eiland met mooie, maar ook met duistere kanten.

“Het Woord is mens geworden en heeft bij ons gewoond, vol van goedheid en waarheid, en wij hebben zijn grootheid gezien, de grootheid van de enige Zoon van de Vader.”
– Johannes 1:14

24-7 Ibiza is geen ‘christelijk toerisme’ maar woont en werkt – net als Jezus deed – echt onder de party gemeenschap van Ibiza. Het is te gek dat er vanuit Nederland steeds meer studenten hetzelfde willen doen. Dit seizoen waren er twee Nederlandse long-term teamleden die voor langere tijd op Ibiza woonden.  Aan het begin van het seizoen Denise (lees hier haar blog ‘I took a pill in Ibiza…’) en op dit moment woont Barbara er voor langere tijd.

De belevenissen van de Nederlanders op Ibiza beschrijven mooi hoe het is jezelf weg te cijferen en als Jezus te zijn op plekken waar de kerk over het algemeen niet heel actief is. Het is fantastisch dat deze gasten dit niet voor zichzelf doen maar echt gedreven woorden door de liefde van Jezus. Zelfs als dit betekent dat dit klappen in je gezicht oplevert. Barbara schrijft:

“Dit seizoen in Ibiza is er een drugs aanwezig die paniekaanvallen veroorzaakt en maandagavond werden we dan ook door de politie gebeld dat zij bij twee jongeren waren die deze drug hadden genomen. Toen ik samen met Cloë aan kwam gelopen vonden we vier politieagenten bij een jongen en een meisje op de vloer. Het meisje had duidelijk de paniekaanval, terwijl de jongen (die ook zwaar onder invloed van de drug was) haar probeerde warm te houden. Ons geduld werd enorm op de proef gesteld bij dit meisje, maar uiteindelijk hebben we haar tot rust kunnen brengen, wilde ze overeind gaan zitten en lopen. Ondanks dat ze haar benen niet goed voelde, konden we haar in de ‘vommit van’ krijgen en naar haar hotel brengen. Daar aangekomen was ze inmiddels zo helder dat ze eerst wilde controleren of alles goed was met haar vriendin die eerder op de avond naar huis was gegaan, voordat ze zelf naar bed ging. Ze had in ieder geval een wijze les geleerd en zou nooit meer drugs nemen. Laten we hopen en bidden dat dit ook echt het geval is.

Donderdag heb ik een paar kleine klappen in m’n gezicht gekregen, terwijl we een jongen de trap op droegen. Hij was er zo slecht aan toe dat hij niet meer in staat was om zelf te lopen, maar het hotel had geen lift. Samen met drie vrienden heb ik de jongen twee verdiepingen omhoog moeten tillen, maar omdat de jongen nogal eigenwijs was, wilde hij alleen maar zitten. Ik had hem bij z’n schouder en was dus een gemakkelijk doelwit, maar hem loslaten was niet echt een optie omdat hij dan head-first naar beneden zou zijn gevallen.”

24-7 Ibiza Community – San Antonio, Ibiza from 24-7 Ibiza on Vimeo.

Volgend jaar ook mee op een 24-7 prayer mission trip? Stuur ons een mailtje en we houden je op de hoogte van alle kansen en bestemmingen.