Onderwijs over gebed

‘Ik wist niet dat bidden zo breed was. We zijn snel zo op onszelf gericht, maar nu heb ik ontdekt hoe je ook voor andere dingen en mensen kunt bidden.’

Erkennen dat je bidden als kerk soms moeilijk vindt. Dat is iets moois. Want juist als je je kwetsbaar opstelt, kun je groeien. En besef: het is heel gewoon om God te vragen je te helpen bidden. Want zelfs de discipelen deden dat. Ze werden uiteindelijk de meest fenomenale bidders, maar ook zij moesten het ooit leren. De leerlingen vroegen niet voor niets aan hun Rabbi: ‘Heer, leer ons bidden.’ Waarop Jezus hen het Onze Vader leerde. Het meest volmaakte gebed dat er is.

‘Heer, leer ons bidden.’

Hoe meer we bidden, hoe meer we God gaan zien

Het verlangen naar God groeit. Dat zien twee gebedscoördinatoren van de Levend Evangelie Gemeente in Aalsmeer als ze een Prayer Course en daaropvolgend een 24-7 gebedsweek organiseren. Tientallen mensen sluiten zich aan.

Wil je als gemeente of groep ook leren bidden? Doe onze gratis Prayer Course.

Prayer Course

Met de Prayer Course reis je door het Onze Vader in acht korte filmpjes. Bij elke bijeenkomst krijg je passende gespreksvragen.
Alpha en 24-Prayer stelden dit onderwijsmateriaal samen. Het doel van de Prayer Course is om kerken of groepen te helpen om te praten over gebed en hun gebedsleven te verdiepen. In de afgelopen jaren gingen ruim duizend kerken en groepen op driehonderd verschillende plekken in Nederland en België je al voor.

BOEKEN OVER BIDDEN

Meer weten over bidden? Laat je inspireren door deze boeken. Waargebeurde verhalen, maar ook echte studieboeken met praktische tips die je leren bidden. Lees daarnaast over de kracht van gebed.