Razend enthousiast geworden, maar je hebt nog wat vragen? Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen.

Een avontuur van 48 uur voor jou en twee/drie vrienden waarin je geloof wordt opgebouwd en je ogen geopend voor Gods missie. Je bent uitgenodigd om uit je comfort zone te stappen en volledig op God te vertrouwen. Je bezoekt een Europese studentenstad voor 48 uur en om je te helpen de missie vorm te geven krijg je allerlei opdrachten mee die te maken hebben met ‘doen wat Jezus deed’. Via deze trip zegen jij de stad, haar inwoners, de studenten, universiteiten en de kerken met gebed, liefdevolle daden en mooie woorden.

Het doel van Escape & Pray is het bouwen aan Gods werk onder studenten in Europa. Daarnaast groei je zelf in vertrouwen en geloof in God. Jezus zegt: “Kom en volg Mij” en tijdens deze reis ga je dat letterlijk doen. 24-7 Prayer NL wil jou helpen te worden als Jezus en meebouwen aan een levende kerk in Europa.

Escape & Pray vindt plaats tussen 9 en 19 juni 2017. Je kiest zelf twee dagen (48 uur) uit die jullie het beste uitkomen. Dat betekent dat je dus zelf de datum van vertrek en terugkeer bepaalt, als de het maar binnen de periode van 9 tot 19 juni ligt en je 48 weg kunt zijn.

Het door jou betaalde geld omvat de vlucht van en naar een Europese luchthaven. Daarnaast krijg je €20 zakgeld of andere valuta met vergelijkbare waarde. Ook jouw Escape & Pray T-shirt + Escape & Pray challenge pack zijn bij de prijs inbegrepen. Exclusief zijn de kosten voor het vervoer van en naar een Nederlandse luchthaven (Eindhoven of Schiphol) of eventuele verblijfskosten ter plekke.

Teams bestaan uit twee tot vier personen. Je meldt je als compleet team aan, zodat we dezelfde vlucht voor het gehele team kunnen boeken.

Gebruik je enthousiasme voor deze trip om je vrienden aan te vuren. Ga op zoek in je kring, vereniging of kerk naar mensen die hier ook voor willen gaan. We streven naar teams van drie of vier personen. Stel één persoon aan als teamleider. Mocht je je opgeven als team van twee personen, dan kan dat alleen in de samenstelling man-man of vrouw-vrouw. Teams van meer dan twee personen kunnen een gemengde samenstelling hebben

Elk team heeft een teamleider. Deze teamleider communiceert met 24- Prayer NL. Hij of zij is de pater familias van de groep en heeft als zodanig een verantwoordelijke taak om de groep in het gareel en het moraal hoog te houden. Van de teamleiders vragen wij een referentie, het gaat dan om iemand die zijn/haar karakter goed kent (bijvoorbeeld studentwerker of voorganger).

Escape and Pray kost €149. Een reisverzekering is hierbij niet inbegrepen.

Ja. Tijdens het inschrijven vragen we je de Escape & Pray Voorwaarden te lezen en daarmee akkoord te gaan. Wij vragen je in de voorwaarden om te beloven dat je bij deelname verzekerd reist met een Europa-dekking voor jezelf en je bezittingen.

Naast enkele adviezen en richtlijnen is er een noodnummer dat 24 uur per dag bereikbaar is. 24-7 Prayer NL is beschikbaar voor bemoediging en assistentie om jullie in veiligheid te brengen.

Kort voor de reis ontvang je reisadvies en een serie devotionals met korte studies, waarmee je het avontuur kunt voorbereiden. De devotional zal je geloof sterken, bemoedigen en voorbereiden.

De teamleider van elk team is verplicht mee te doen aan de Escape and Pray trainingsdag in Utrecht op zaterdag 20 mei 2017. Maar het is helemaal fantastisch wanneer je deze dag met je hele team komt! Op termijn ontvang je hier meer informatie over.

Reis licht. Neem alles mee in een kleine rugtas die geschikt is voor handbagage. Denk aan toilettas en wat kleding. Neem je smartphone en oplader (+ reisadapter) mee. Mogelijkheid tot datagebruik binnen de EU is handig voor het navigeren – of regel een kaart van de stad. Ook: neem je verzekeringspas mee.

Nee. Dit is onderdeel van je geloofsavontuur! Wanneer je op het vliegveld de tickets ontvangt en leert waar je naar toe gaat, kun je voor de vlucht al wat onderzoek doen om bijvoorbeeld contact te leggen met lokale kerken. Vanaf het moment dat je aankomt, ga je naar de plekken waar God je naar leidt. Gedurende de reis leef je van de goedheid van de mensen die je ontmoet.

Maar wees eventueel voorbereid je eigen accommodatie te betalen. Teams die eerder meededen aan Escape and Pray hebben dit gedaan zodat ze volledig konden gaan om anderen tot zegen te zijn in plaats van te kijken naar je eigen noden.

Nee, dat is helemaal niet nodig. Je dient 18 jaar of ouder te zijn. Wel goed om te beseffen: Escape & Pray is nadrukkelijk gericht op het zegenen van studenten en universiteitssteden. Ben je afgestudeerd, studentenwerker of kerkleider? Dan ben je bijzonder welkom om deel te nemen aan Escape & Pray! Studentenwerkers die eerder deelnamen, vonden Escape & Pray een effectief middel om invulling te geven aan discipelschap.

Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Aarzel niet om contact op te nemen via het onderstaande formulier.

Nieuwe FAQ Vraag bij Escape & Pray

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.