Afgelopen 3 zomers stuurden we teams van (oud)studenten naar Ibiza om daar de 24-7 community te ondersteunen. De  missie van 24-7 Ibiza is: “to take care for the emotional, physical and spiritual needs of the community by offering prayer, helping people get home safe, giving out ‘Jesus Loves Ibiza’ Bibles, and being available, working nocturnally through the season and opening our centre during the daytime. We also work amongst those in the sex industry and those in prison.”

foto: Gijsbert Westerhuis

Elk team gaat ’s nachts de straat op om te bidden voor mensen die ze tegenkomen. Daarnaast brengen ze een groot deel van hun tijd door met mensen terug naar hun hotel brengen omdat ze te dronken of stoned zijn dat nog zelf te kunnen doen. De kans om beroofd of verkracht te worden is namelijk aanwezig. Dit alles gebeurt in een ritme van gebed&missie: mensen spenderen eerst tijd in de gebedsruimte en gaan daarna de straat op. Terwijl anderen op de straat zijn wordt er weer gebeden door een ander team in de gebedsruimte. 

"Het leukste vind ik om als een soort detective aan het werk te zijn om te achterhalen waar iemands hotel is”
Hannah
"Echt bijzonder om te zien hoe missie en gebed hand in hand kunnen gaan en hoe verfrissend om niet eerst uren te praten over missie, maar het gewoon te doen.”
Chris

Inez gaat inmiddels al een paar zomers naar Ibiza en verteld waarom ze dat doet: ” ik was benieuwd naar de combinatie van gebed en missie. Deze drieluik heb ik gevonden op Ibiza en heeft me na mijn terugkomst nooit meer losgelaten.  In gesprek zijn met toeristen, locals en mijn teamleden heeft me het meeste energie gegeven. Je bent op een hele relaxte manier in gesprek met anderen over het leven, werk, relaties, worstelingen en geluksmomenten. Verschillende keren hebben deze gesprekken er toe geleid dat ik mocht getuigen over mijn leven met God en wat voor zegeningen en ontwikkelingen dat me heeft gebracht. Tegelijkertijd gaf het me ook ruimte om eerlijk te zijn over mijn twijfels en vragen waar ik soms geen antwoord op heb. Naast de mogelijkheid om te getuigen gaf deze ervaring me vrijmoedigheid om te vragen of ik voor deze mensen mocht bidden. Veelal leidde dit tot hele bijzondere momenten waarin mensen vaak ook zelf voor hun eigen situatie wilden bidden.” 

Rustig en rauw

“Een moment dat mij is bijgebleven is het verhaal van Joshua. Nietsvermoedend benaderden mijn buddy en ik hem om te vragen of alles in orde was, niet wetende wat voor stortvloed aan emoties en verhalen er zouden volgen. Joshua vertelde namelijk dat hij, nadat hij was opgegroeid in een gewelddadige thuissituatie, hij meer en meer verzeild was geraakt in de wereld van drugs/wapen-criminaliteit. Dit had zo’n dieptepunt bereikt dat hij na terugkomst van zijn vakantie op Ibiza de cel in zou moeten gaan vanwege een vergrijp waar hij bij betrokken was geraakt. Een kort moment dacht ik: ‘Wat voor type heb ik in vrédesnaam voor me zitten?’ Long story short, hij was met mixed feelings zijn vakantie aan het ‘vieren’ en als klap op de vuurpijl had hij óók nog eens een vriendin die hij heel graag tevreden wilde houden. Nadat hij zijn verhaal had gedaan vroegen wij hem voorzichtig of we hier misschien voor mochten bidden. Vanaf dat moment knapte er iets bij hem en werd hij erg emotioneel. Hij begreep niet waarom we überhaupt naar hem wilden luisteren, laat staan voor hem wilden bidden. Desalniettemin stemde hij in met een gebed voor hem en sloot hij zelf ook nog af met een gebed voor zichzelf. Het was een eerlijk en rauw gebed en het raakte me ontzettend hoe deze man zijn handen uitstrekte naar God en Hem om hulp vroeg. Nadat we afsloten met een amen merkte ik dat hij kalm werd en vredig kon gaan slapen (we hadden hem inmiddels naar zijn hotel gebracht). Hij sprak uit dat hij het verlangen had om meer tot God te bidden en God echt nodig had in zijn leven. Hij wilde breken met zijn huidige leven en een beter mens worden.” – Inez

“Op een avond kwamen Mark en ik een jongen tegen op straat die aan het hyperventileren was en niet meer zo goed wist wat hij met zijn leven moest. Wij gingen naast hem zitten, praatten wat met hem en vroegen of we voor hem mochten bidden. Dat mocht. Tijdens het gebed werd hij volledig rustig en ontspannen. Hij vertelde dat hij vroeger wel bad en naar de kerk ging maar daar nu niks meer mee deed. Maar na zo’n bijzonder positieve ervaring wilde hij wel weer beginnen met bidden. Uiteraard geen idee of hij dit ook echt gaat doen maar het was in ieder geval een bijzonder God-moment.” – Chris

Foto: Gijsbert Westerhuis

Volgend jaar ook mee op missie? Check deze website of neem contact met ons op.