Midden op de Wallen, in Amsterdam, ligt The Tabernacle, de gebedsruimte van Jeugd met een Opdracht. Deze ruimte werd afgelopen week beschikbaar gesteld speciaal voor studenten. Elke student werd de mogelijkheid geboden om een uurtje tijd te nemen met God. Het verlangen voor deze week was dat christelijke studenten, of ze nou veel of weinig met gebed hebben, mogen thuiskomen bij God. Dat ze God ontmoeten temidden van alle drukte en bezigheden. Hier werd zeker gebruik van gemaakt! 

2015-02-16 11.51.39

Waar het aan het begin, nog de vraag was of elk uur gebeden zou worden, was uiteindelijk elk uur ingevuld door een student, soms met meerderen tegelijk. Er werd gebeden voor Amsterdam, voor de wereld, voor persoonlijke dingen, In het gebedsschrift werden hele pure en eerlijke gebeden opgeschreven. Dankbaarheid, twijfels, frustraties, vragen. “Heer, waarom merk ik soms zo weinig van U? Bent U er echt?”

Waar God aanbeden wordt, is Hij ook dichtbij. Veel bidders hebben rust mogen ervaren en God mogen ontmoeten.

 Een aantal ervaringen van studenten:

  •  “Heerlijk om bij God te zijn te midden van alle drukte. Ik ervoer echte rust, nieuw perspectief en vrede.”
  • “Bidden gaat hier zoveel makkelijker. Thuis is het makkelijk om andere dingen te gaan doen, hier ‘moet’ je bidden. Heel chill om een uurtje bij God te zijn.”
  • “Ik heb een gebed geschreven en daar tussendoor gebeden en gedankt. Voor ik het wist had ik al 3 kantjes geschreven en was ik nog niet klaar. Bijzonder om te merken hoe snel een uur voorbij gaat, dit smaakt naar meer!”
  • “Ik heb van 00.00 tot 06.00 gebeden. Dat was op zich fijn, maar niet super bijzonder. Normaal als ik na een borrel  om 16.00 opsta heb ik geen zin in de dag, maar nu werd ik werd heel gelukkig wakker. Dat was gaaf om te merken. Door bij God te zijn wordt het leven een stuk leuker!”

2015-02-16 11.51.20

Vanmiddag wordt de gebedsweek in Amsterdam afgesloten met een gezamenlijk gebedsuur. Het was goed en God is goed!

 “Blijf bidden en blijf daarbij waakzaam en dankbaar.”
– Kolossenzen 4:2

Heb jij (zelf) ook een verhaal van jouw gebedsruimte? Van harte welkom om contact (info@24-7prayer.nl) met ons op te nemen! We vinden het FANTASTISCH om te horen wat God aan het doen is wanneer mensen Hem zoeken in gebed.

2015-02-16 11.51.52