Vanaf zondag 5 juli is een team van studenten voor 12 dagen op missiontrip naar de 24-7 community op Ibiza. Wat gaan ze doen? Wat maken ze mee? Lees er meer over op deze blog. Maak vandaag kennis met Jaël:

“Het is maandagmiddag, wat betekent dat mijn ochtend begint en ik zojuist uit een diepe slaap ben wakker geworden. De wind van de airco op mijn nachtkastje zorgt voor wat enige verkoeling in de anders benauwde kamer. Phoe, wat is het heet hier in San Antonio zeg. Gelukkig begin ik er na zo’n week wel een beetje aan te wennen, maar zonnebrand, wind en water zijn nog steeds geen overbodige luxe op dit eiland.

Ik kan me voorstellen dat jullie geïnteresseerden back home erg nieuwsgierig zijn, naar wat God allemaal heeft gedaan in deze week, die voor mijn gevoel als een straaljager  voorbij is gevlogen. Nu moet ik bekennen dat ik leer te ontdekken dat Gods werk onbeschrijfelijk is. Het is haast niet samen te vatten en dat komt doordat God zoveel groter is, dan wij kunnen overzien. Zijn werk gaat zoveel dieper dan alleen de verhalen van mensen voor wie we hebben mogen bidden, de hoeveelheid bijbels die we hebben uitgedeeld en de mate waarin wij tot zegen zijn geweest voor degene die niet meer zelf thuis konden komen. Je hebt bij de meeste gevallen wanneer jij, je handen en voeten uitstrekt naar Gods kinderen geen flauw idee hoeveel je van betekenis bent voor die persoon en in Gods koninkrijk. Een glimlach kan als het ware al een verloren hart thuis brengen. Je hebt gewoon meestal geen idee wat God aan het doen is door je heen. De enige zekerheid die je hebt is dat je echt zaadjes achterlaat en God in control is. Als je dan hier en daar ook de oogst op aarde mag meemaken is dat een feestje waard, maar pas wanneer we voor Gods troon staan zullen we volledig weten hoeveel impact we hebben gemaakt in de levens van onze naasten.

11705127_596273737142432_6926249939316846364_n

Eén van de mooiste dingen die ik geleerd heb in de eerste week is dat het niet mijn avontuur is, maar dat van God. Dat de west-end waar we elke avond werken de werkplaats is van de heilige geest en Hij ons als Zijn gereedschap gebruikt. Ikzelf voel mij bevoorrecht zo’n belangrijke rol te mogen spelen binnen Zijn werkplaats. Daarnaast voelt het fijn te weten dat als wij weer uit beeld verdwijnen, 24-7 prayer op Ibiza gewoon doorgaat. Het is niet iets tijdelijks, maar echt een goedlopende community onder de zorg van God.

24-7 Ibiza is ook echt een begrip onder de mensen hier. Het is gaaf om te merken hoe blij iedereen is met wat je voor anderen doet. Hoe je herkend wordt en hoe open ze staan voor wat je met ze wilt delen. Ook vond ik het bijzonder te ontdekken dat de werkers op het eiland een oogje voor je in het zeil houden en met een vingerknip voor je in de bres springen. Het getuigt maar weer voor mijzelf dat God in alles voorziet en zelfs de omgeving zo beweegt dat wij Zijn werk kunnen uitvoeren.

In het tegendeel van dat je meestal niet weet wat je zaait en oogst, zou ik wel genoeg verhalen kunnen vertellen waarin Gods hand zo duidelijk aanwezig is. Echter ga ik dat nu ook niet doen, omdat ik dan wel kan blijven typen.

God is groot! Really He is en ik kan niet wachten om vanavond eindelijk weer de straat op te mogen gaan en mij door de Heilige Geest te laten leiden. Het is bijna gek hoe leuk het is, om op een oncomfortabele manier dienstbaar te zijn.”

 

“Men shall speak of the might of Your awesome acts. And I will declare Your greatness – The Lord is good to all, and His tender mercies are over all His works.”
– Psalm 145:6-9

Wil je meer weten over 24-7 ibiza? Check hun website