Afgelopen jaar was er een Gideonsbende actief in Rotterdam: een aantal studenten van Navigators Rotterdam die samen met God mooie plannen durven dromen. Een van die dromen was het organiseren van een Alpha-cursus met honderd deelnemers. Om dat te bereiken is natuurlijk een hoop gebed nodig: het plan was om 5,5 dagen voorafgaande de cursus non stop te gaan bidden. Maar de gebedskamer was populair dus vijf en een halve dag werd al snel negen dagen.

God heeft wat gedaan met al deze gebeden want nu, zes maanden later, hebben 75 studenten de Alpha-cursus bij NSR gedaan!

“De gebedsruimte heeft als doel gehad om te kunnen bidden voor studenten in je omgeving die God nog niet kennen. Maar ook zijn er genoeg mogelijkheden om persoonlijk God te ontmoeten. Van veel mensen heb ik enthousiaste reacties ontvangen over de focus, rust en toffe tijd die ze meegemaakt hebben. De creatieve muur van vrijheid is goed gebruik van gemaakt en is een bom vol inspiratie voor iedereen. Zo heb ik samen met mijn niet christelijke huisgenoot ook een uurtje gezeten. Door 1 tekening aan de muur met een psalm erop hebben we goede gesprekken gehad en kwam hij tot de conclusie dat hij wel erg stom zal zijn als hij geen alpha cursus ging doen. Erg bemoedigend!”
– Frans Malgo (één van de organisatoren)