“Wat zou er gebeuren als we het nieuwe jaar 2017 niet starten met vergaderingen, plannen maken, druk bezig zijn en dingen organiseren, maar als we de start van het nieuwe jaar gebruiken om als gemeente een week lang onze agenda vullen met gebed. God zoeken voor ons persoonlijk leven, maar juist ook bidden voor onze gemeente en voor de mensen om ons heen?”

Bovenstaande vraag was de visie voor de eerste 24-7 gebedsweek in de Nederlands Gereformeerde Kerk in Maassluis. Inmiddels is 2017 al een tijd bezig en is de gemeente aan het bidden als nooit tevoren: 3 gebedsruimtes verder. 

 

Ik denk dat we als gemeente aan het leren zijn wat bidden is en dat we hier steeds meer in aan het groeien zijn. ~ Jesse

De eerste gebedsweek resulteerde in een honger naar meer van God, meer gebed, meer ontmoeting. Jesse verteld: “we merkten in gesprekken dat er wat los was gemaakt. We horen dat mensen geïnspireerd waren om zelf meer tijd te nemen voor gebed, tijdens hun kringavonden meer te bidden en zelfs in hun huis kleine gebedsplekken creëerden waar ze zelf hun stille tijd houden. De gebedsweek heeft mensen in beweging gezet.”

Een tweede gebedsweek georganiseerd in de lijdenstijd: 10 dagen non stop bidden met daarbij ook gebedswandelingen in de stad en seminars over thema’s als genezing en Gods stem verstaan. 

Van een aantal mensen hoorden we dat de relatie met God weer helemaal hersteld is in de gebedsruimte. Alleen zo'n verhaal maakt een 24-7 gebedsweek al geslaagd.

“De gebedsruimte is een plek geweest waar dromen zijn geboren, mensen meer van Gods Geest hebben ontvangen en berouw hebben getoond en waar God antwoord antwoord heeft gegeven op vragen waar mensen al lang mee rond liepen. 

Bezoekerservaringen van de gebedsweken in Maassluis:

“De gebeden waarin een diepe nood en ook eenzaamheid in een enthousiaste kerk als de onze werden zichtbaar werden hebben ons het diepst geraakt”

“Het was alsof ik in weken tijd weer rust ervoer”

“Thuis lukt het nooit om echt tot rust te komen, hier wel.”

“Even lekker hard zingen zonder dat iemand je hoort”