gebedsidee: bidden voor een andere gemeente

Het nieuwe testament spreekt over het feit dat we ‘een lichaam zijn’, dat waar een lichaamsdeel lijdt de rest van het lichaam mee lijdt (1 Korintiërs 12). We lezen dat we elkaar het beste moeten gunnen (Romeinen 12:10). Daarnaast zien we Jezus in Johannes 17 bidden voor eenheid onder Zijn volgelingen. Tenslotte is het een algemeen christelijk principe om door te geven wat je hebt ontvangen.

Iedere christen kan bidden. Hoe mooi zou het zijn om dat te delen met je kerkelijke familie uit een dorp of stad verderop? We moedigen jullie aan op bezoek te gaan bij een andere kerkelijke gemeente in de de regio, het liefst in een andere plaats, en daar je beste gebeden te bidden. Hieronder een aantal tips hoe jullie kunnen bidden voor een andere kerkelijke familie:

 1. Begin goed.
  Vraag de Heilige Geest voor welke kerkelijke gemeente jullie mogen bidden. Vraag Hem jullie te leiden.

 2. Wees geïnformeerd.
  Neem contact op met de kerkelijke gemeente waarvoor je wilt bidden. Zij weten goed wat er speelt. Daag ze uit met concrete gebedspunten te komen. Vraag hen bijvoorbeeld: wat zijn de noden van de kerk waar jullie naartoe gaan? Waarvoor kunnen jullie danken? Waarvoor heeft de stad of dorp van bestemming de kerk hard nodig? Welke problemen spelen er in de maatschappij?

 3. Maak een plan.
  Waar gaan jullie precies naartoe? Welke plekken? Welke gebouwen? Bedenk wie je meeneemt: de jeugd, het leiderschap? Wie ga je ontmoeten? Blijven jullie in het gebouw of doen jullie daarnaast ook een gebedswandeling?

 4. Ga!
  Bereid je gebedsbijeenkomst goed voor. Gebruik hiervoor ook de tips beschreven bij de dynamische gebedsbijeenkomsten.
  Ga onderweg en bid je beste gebeden voor de ander. Zegen hen. Investeer in de onderlinge relatie.

Wil je nieuwe op de hoogte blijven van materiaal dat we hier toevoegen?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (max. 6x per jaar).