60 minuten bidden voor jouw dorp, stad of regio

Aanbid God

5 MINUTEN

Zing of luister 1 of 2 aanbiddingsliederen of kies een aantal Bijbelteksten die de grootheid van God omschrijven. Focus je op Hem.

Hoe ziet jouw stad/dorp/regio eruit?

10 MINUTEN

Pak een A4’tje en probeer jouw stad, dorp of regio in kernwoorden te omschrijven. Vraag de Heilige Geest je hierin te leiden. Schrijf de mooie dingen, maar ook minder mooie dingen waar je graag verandering in willen zien. Dank God voor het goede. Vraag Zijn hulp bij het slechte.

Bid het nieuws

15 MINUTEN

Open je laptop, smartphone of tablet en surf naar de lokale nieuwssites. De plaatselijke krant pakken kan natuurlijk ook. Kies 2 of 3 artikelen uit die invloed hebben op jouw stad, dorp of regio. Wat denk je wat God van deze situaties vindt? Wat denk je wat Zijn wil is hierover? Bedenk dat er een afstand zit tussen wat God wil en de realiteit: jouw of jullie gebed is die afstand. Bid dat Gods Koninkrijk mag doorbreken.

Bid voor jouw stad/dorp/regio

25 MINUTEN

Leg, indien mogelijk, een plattegrond voor je van de omgeving waarvoor je wilt bidden (gebruik bijv. Google Maps) en scan de omgeving stukje bij beetje af:

  • Bid voor de verschillende buurten en wijken: hoe is de sfeer? Is er sprake van werkloosheid, armoede, rijkdom of criminaliteit? Welke mensen ken je? Noem hun namen bij God.

  • Bid voor de scholen, de kerken, de sportclubs, de zorgverleners. Bid voor de leiders, de leerkrachten en docenten, de trainers. Welke mensen ken je? Noem hun namen bij God.

  • Bid voor de overheid: de burgemeester, de wethouders, de gemeenteraad, de politie. Bid voor wijsheid, vrede, geduld, verbinding en liefde.

Bid het onze vader

5 MINUTEN

Bid het Onze Vader over jouw stad, dorp of regio. Zin voor zin. Neem bij elke zin de tijd om na te denken en te bidden voor jouw omgeving en haar noden. Eindig de tijd van gebed met God te prijzen.

Wil je nieuwe op de hoogte blijven van materiaal dat we hier toevoegen?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (max. 6x per jaar).