gebedsidee: bidden voor elkaar

Tijdens een tijd van gebed sprak God tegen een groep mensen: “Stel mij Barnabas en Saulus ter beschikking voor de taak die ik hun heb toebedeeld” (Handelingen 13:2). Heb je er weleens over nagedacht dat God ook vandaag nog tegen ons wil spreken over onze mede-gelovigen?

In dit prayer station mogen jullie samen ontdekken dat God ook nu nog tot ons spreekt!

  1. Richt je op God en start samen met aanbidding. Zing een aantal liederen, of neem tijd om in gebed tegen God te zeggen wat je mooi aan Hem vindt.
  2. Maak viertallen. Neem 5 minuten om te luisteren naar wat God te zeggen heeft over persoon 1 uit je groepje. Daarna ga je door met 5 minuten luisterend bidden voor persoon 2, daarna 5 minuten voor persoon 3 en als laatste persoon 4.
  3. Schrijf tijdens het bidden gedachten op post-its en geef ze aan de persoon voor wie je op dat moment aan het bidden bent. Als je hardop wilt bidden mag dat natuurlijk ook. Doe dit in liefde.
  4. Neem nadat er voor iedereen is gebeden enkele minuten om individueel te reflecteren op de woorden, beelden of teksten die over jou gedeeld zijn.
  5. Deel met elkaar wat je raakt en wat je ermee gaat doen. Probeer er een concreet actiepunt aan te koppelen.
  6. Dank God dat Hij spreekt.

BELANGRIJK!

Om een veilige setting te creëren is het belangrijk jezelf de volgende vragen te stellen bij een woord, beeld of tekst die je in gedachten krijgt over iemand:

• Is het positief?
• Is het opbouwend?
• Is het in lijn met de Bijbel?

Tip!

Deel de volgende keer met elkaar hoe je actiepunt is verlopen en of er nog andere dingen zijn opgevallen naar aanleiding van het bidden voor elkaar.

Meer weten over luisteren naar God? 

Wil je nieuwe op de hoogte blijven van materiaal dat we hier toevoegen?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (max. 6x per jaar).