Boeken over gebed

1. Hoe moet je bidden?

Een praktisch boek voor gewone mensen.

Pete Greig

Bidden is niet altijd makkelijk; we kunnen er allemaal wel wat hulp bij gebruiken, of je nu net begint of al jaren bidt. Al is het maar om je gebedsleven op te frissen. Met die insteek heeft Pete Greig dit aansprekende en inspirerende boek geschreven, waarin alle elementen van het gebed uit verschillende tradities aan de orde komen. Pete geeft bekende bidders een plek en stipt allerlei vormen van gebed aan.

2. Dag en nacht roepen zij tot God

Het verbazingwekkende verhaal van het 24-7-gebed

Pete Greig

Bidden zonder ophouden, 24 uur per dag, zeven dagen in de week, in beurten van een uur of meer, in een ruimte die is speciaal ingericht om te bidden. Dat is het 24-7 gebed. Overal ter wereld worden 24-7 gebedsruimtes ingericht waar mensen dag en nacht roepen tot God. God gebruikt hun gebeden maar ook henzelf om zijn macht en liefde te tonen. Dit boek vertelt eerlijke verhalen van pijn en tegenslag, bemoedigingen en wonderen: wat er gebeurt als gewone mensen gaan bidden.

 

3. Dirty Glory

Go Where Your Best Prayers Take You

Pete Greig

Voor veel Christenen is gebed iets dat moet, maar niet veel invloed heeft op het dagelijks leven. Het pakkende verhaal van de 24-7 beweging beschrijft hoe gebed veel meer is dan dat, en hoe God veel meer geïnteresseerd is in gebed dan wij. Pete Greig vertelt talloze verhalen over Gods samenwerking met ons gebed die levens en culturen verandert.

“Dirty Glory” vervolgt het verhaal van de 24-7 gebedsbeweging dat begon met “Dag en nacht roepen zij tot God”.

 

4. Als God zwijgt

Pete Greig

Wat doe je als God stil is en je gebeden niet werken? Pete Greig schrijft vanuit de pijn die hij voelt als zijn vrouw vecht voor haar leven, maar ook vanuit verwondering wanneer hij ziet dat de gebedsbeweging die zij samen startten, vele levens raakt. Hij worstelt met de donkere kant van gebed en komt met een niet goedkope boodschap van hoop en troost en een helder bijbels inzicht voor wie in stilte lijden.

 

5. De kerk op haar knieën

Een praktische handleiding voor dynamisch gebed

Jeremy Jennings

Jeremy Jennings beschrijfthoe je aan de slag kan gaan met gebed in je kerkelijke gemeente. Hij behandelt vragen als: Hoe kunnen wij leren samen bidden? Kunnen we samen meer effectief bidden? Hoe kunnen gebedsbijeenkomsten dynamisch en aantrekkelijk zijn? Welke gevolgen kunnen gezamenlijke gebedsbijeenkomsten hebben voor uw kerk?

Daarbij vertelt Jennings het verhaal van hoe Holy Trinity Brompton, de kerk waar ook de Alpha Cursus begonnen is, ging bidden.

 

6. Gewoon bidden

12 gebedsoefeningen die je dag veranderen

Johannes Hartl

Kun je leren bidden? Kun je leren om God in het dagelijks leven meer tegen te komen?

Johannes Hartl nodigt je uit om het thema ‘gebed’ helemaal anders te benaderen.Hijduidt daarbij een aantal geestelijke mechanismen en reikt tal van praktische oefeningen aan.Deze kunnen je dagelijkse leven een heel andere wending geven – wanneer je je overgeeft aan het avontuur om God te ontmoeten.

 

7. Bidden

Waar het hart zijn thuis vindt

Richard Foster

Richard Foster schrijft diepgaand en toegankelijk en haalt het gebed uit de krampachtige sfeer, maar houdt het heilige karakter overeind. In deze klassieker ga je op ontdekkingsreis langs de vele facetten van de omgang met God. Je leert over rijke gebedstradities die in de loop van tweeduizend jaar christendom zijn ontstaan en ontdekt op nieuwe manieren hoe God verlangt naar de omgang met zijn kinderen.

 

8. En God bedacht zich

…omdat zijn volk erom vroeg

Anne van der Bijl

Zal God zich bedenken, als wij Hem erom vragen? Anne van der Bijl gaat in dit boek in op hoe God luistert naar zijn kinderen, als die Hem vragen onheil af te wenden. De macht van biddende christenen is enorm: de loop van de geschiedenis kan erdoor veranderen. Maar dat vraagt om een vertrouwensrelatie met God. Dan zullen we weten wat wij Hem wel en niet kunnen vragen.

 

9. Buigen

De Kracht Van Gebed

Ruben De Jong

In dit boek maakt Ruben de Jong je deelgenoot van een reeks zeer bijzondere gebeurtenissen. Hij bad vrijmoedig en aanhoudend dat zijn buurman (een geharde voetbalhooligan) ’s nachts niet zou slapen tot hij Jezus zou vinden. De buurman komt vervolgens tot geloof in Jezus Christus. Daarna volgen meer mannen en vrouwen. Laat je hart verwarmen door het verhaal van een ‘gewone’ christen die besluit te gaan bidden.

 

10. Gatecrashing

The Story of 24-7 Prayer in Ibiza

Brian Heasley

Ibiza staat bekend als feesteiland, een plek van buitensporigheid en geweld. Zeven jaar lang wandelde Brian en Tracy Heasley van 24-7 Prayer biddend over de stadsmuren van San Antonio. ‘s Nachts gingen ze samen met vrijwilligers de stad in, om met feestgangers te praten, hen te helpen en gebed aan te bieden. Brian en Tracy’s verhaal inspireert je om te bidden en Gods liefde voor je gemeenschap te laten zien;om het evangelie te delen in welke situatie je ook zit.

 

11. Bidden

Leren van Jezus

Theo van den Heuvel

Wat zei Jezus over bidden? Hoe gaf Hij zijn eigen gebedsleven vorm? Wanneer bad Hij en waar? En waarom is het zo belangrijk om zijn uitnodiging om te bidden van harte te omarmen? ‘Bidden’ van Theo van den Heuvel neemt je mee in wat wij van Jezus zelf kunnen leren over bidden:Hij nodigt ons uit om te komen, te kijken en te leren.

 

12. De schapen horen zijn stem

Gods stem verstaan in een cultuur van discipelschap en missie

Cath Livesey

Dit boek is voor iedereen die zoekt naar een volwassen en naar buiten gerichte invulling van profetie. Het biedt vele praktische handvatten aan iedereen die Gods stem graag duidelijk(er) wil gaan verstaan, en het geeft inzicht in de rol die de gave en bediening van profetie in onze tijd kunnen spelen.

 

13. Gods stem horen

Buitengewoon avontuur voor gewone mensen

Hanneke van Dam

Spreekt God tot ons gewone mensen? Vanuit de Bijbel en haar eigen leven laat Hanneke van Dam zien dat het mogelijk is. Ze legt uit waarom het van levensbelangis. In dit praktische en toegankelijke boek vertelt ze hoe God spreekt en hoe we ons op Hem kunnen afstemmen. Elk hoofdstuk eindigt met vragen die je bijvoorbeeld voor een kring kan gebruiken.

Wil je nieuwe op de hoogte blijven van materiaal dat we hier toevoegen?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (max. 6x per jaar).