Gebedswandeling

Jezus sloot zich niet op in zijn gebedskamer. We mogen ook bidden voor en in de omgeving waar we meer van Gods Koninkrijk willen zien. Biddend rondlopen in jouw buurt, stad of dorp kan je gebeden extra inspireren en richting geven. Daarnaast houden frisse lucht en een beetje beweging je scherp.

Een paar tips zodat je aan de slag kan

  1. Vorm een groepje van twee tot vier mensen waarmee je gaat wandelen.

  2. Voordat je gaat lopen: bid en vraag de Heilige Geest om zijn leiding.

  3. Neem je smartphone mee zodat je dingen kan fotograferen die je raken en waarvoor je graag wilt bidden. Neem je Bijbel mee: bid bijbelverzen voor jouw stad of dorp zoals bijvoorbeeld Lukas 10:2. Misschien zijn er bepaalde verzen waaraan je moet denken. Zoek ze op. Bid ze uit.

  4. Stop en focus zo nu en dan bij bepaalde plekken: Wat zie je? Wat ervaar je? Waar kan je voor bidden? Dit helpt om even wat dieper op een bepaald onderwerp in te gaan.

  5. Bid kort en bondig. Bid positief: VOOR dingen, niet TEGEN dingen. Probeer zegeningen te bidden.

  6. Wees vriendelijk en lach naar de mensen die je onderweg ontmoet. Bedenk dat God werkt in elk persoon die je ziet. Leg hen gerust uit wat je aan het doen bent en bied aan voor hen te bidden.

  7. Bid met je open open: de dingen die je ziet inspireren je gebed. En het helpt om niet tegen mensen of gebouwen aan te lopen.

  8. Het is een avontuur: wees flexibel en laat je leiden door de Geest.

  9. Aanbid God: in stilte of hardop. Dit helpt om je focus op Hem te houden.

  10. Sluit samen af in gebed en deel je ervaringen met elkaar.

Blijf bidden

Blijf na je gebedswandeling vooral bidden voor jouw buurt, stad of dorp. Misschien kan je de komende maanden een aantal gebedswandelingen inplannen in je agenda?

Wanneer je blijft bidden, vraag God om jouw buurt, stad of dorp te blijven zegenen: dat Zijn Koninkrijk komten Zijn wil wordt gedaan. Als jij het idee krijgt dat God specifieke noden of uitdagingen bij je terug laat komen,denk dan na over wat Hij hier aan te doen is. Hoe kunnen jij en je kerk praktisch onderdeel zijn van Gods oplossing en hoe kunnen jullie hiervoor blijven bidden?

Wil je nieuwe op de hoogte blijven van materiaal dat we hier toevoegen?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (max. 6x per jaar).