In April kregen we een mailtje vanuit de Levend Evangelie Gemeente in Aalsmeer.  Met de gemeente hadden ze de Prayer Course gedaan en het werd tijd om het in de praktijk te brengen. Eind mei 2018 tekenden zo’n 140 verschillende gemeenteleden zich in voor een tijd met God in de gebedsruimte.

Bij aankomst op het terrein van de kerk werden de bidders welkom geheten in een omgebouwde pipowagen. Daar kon je even wat drinken voordat je de gebedsruimte in ging. Deze wagen was ook de plek waar vele leden hun ervaringen opschreven en op die manier de mensen die nog gingen bidden inspireerden. 

Een stel wat de gebedsruimte twee keer bezocht schreef:“We zijn nu 2x geweest. We zitten al te denken thuis een soortgelijke ruimte in te richten.”
 
Annet, onderdeel van het organiserend team liet ons weten: “Wat we het meest horen is: en uur is te kort en kunnen  we deze ruimte niet permanent zo houden. Gaaf he? We willen zeker verder gaan, maar willen dat doen in afhankelijkheid van de Heilige Geest. Hoe, wat en wanneer weten we nog niet.”
De nacht van vrijdag op zaterdag kwam voor de rekening van de tieners en jongeren. Een van de jeugdleiders stuurde ’s nachts een berichtje vanuit de gebedsruimte:
 
“Het is 6.00 en sommigen gaan nu voor het eerst naar bed, anderen staan juist op om weer te bidden of te ontbijten omdat ze straks moeten werken. Het is gaaf om te zien dat sommige jongeren echt een heel proces doorgaan in zo’n nacht en dat anderen gewoon alles proberen wat er voor handen is en op die manier heel veel ontdekken. Het schilderen en tekenen is erg populair, de creativiteit stroomt rijkelijk en de uitkomsten zijn soms verrassend goed. Die tafel moet straks nog maar even een kleine schoonmaak krijgen, maar dat is het meer dan waard geweest.”

//

Klik hier voor alle informatie om zelf een 24-7 gebedsweek te organiseren in jouw kerk.