“Heer, leer ons bidden”
Lukas 11:1

Help mij bidden

Of je bidden nu saai en moeilijk vindt of juist op zoek bent naar nieuwe ideeën? We willen je helpen gebed te integreren in je dagelijks leven. Ga aan de slag met de volgende gebedsvormen:

Wil jij gebed in je dagelijks leven integreren? Ga aan de slag met zes verschillende gebedsvormen om tijd met God door te brengen.

De Bijbel is het woord van God, het is levend, actief en relevant voor ons leven. Er zijn een aantal simpele manieren om de Bijbel te bidden. Vind hier een aantal manieren waarop de Bijbel je gebedsleven vorm en kracht kan geven.

“Wees altijd verheugd, bid onophoudelijk, dank God onder alle omstandigheden, want dat is wat hij van u, die één bent met Christus Jezus, verlangt.”
1 Tessalonicenzen 5:16-18.

In de geschiedenis van de kerk hebben christenen diverse vormen van ‘ademgebeden’ ontwikkeld. Het ‘ademgebed’ helpt je om de hele dag door – onophoudelijk – te bidden. Creëer je eigen ‘ademgebed’!

Start een nieuw ritme met een dagelijks gebed. Ongeveer 2 miljard mensen bidden of zingen het Onze Vader ieder jaar op paaszondag. Bijna één derde van de wereldbevolking! Toen de discipelen Jezus vroegen te leren bidden kwam Hij met dit eenvoudige gebed.
Wanneer je bidt is het heel makkelijk om zelf heel de tijd tot God te spreken. Maar wat als Hij ook wat wil zeggen? Geef God meer tijd om te antwoorden en ruimte om te spreken tijdens je gebed. Leer Zijn stem en je eigen gedachten te onderscheiden. Hier vind je tips om Gods stem te verstaan.
God spreekt door de Bijbel. Lectio Devina is een eenvoudige maar wonderbaarlijke manier van bidden. Het enige wat je nodig hebt is een bijbel en tijd. Je kunt dit alleen doen of met anderen.

Dit is een mooie manier om de dag door te nemen. De Ignatiaanse spiritualiteit benadrukt dat we God onder elke omstandigheid kunnen vinden. Het Onderzoek is een manier om aan het eind van de dag stil te worden voor gebed en overdenking en hierbij te ontdekken hoe God aanwezig is en handelt. Er zijn vele manieren om het Onderzoek te bidden. Hier vind je de manier waarop Ignatius van Loyola het toepaste.

Ontdek wat Jezus en de vroege kerk vertelden over gebed. In de Bijbel staat veel onderwijs over gebed. Hier is een lijst met passages die gaan over gebed.

Gratis materiaal!

Bestel gratis de 24-7 Prayer & Mission kit met daarin verschillende gebedsvormen die je helpen je gebedsleven vorm te geven.